17 februari 2017
19:30

Malmbergets AIF

Referat: BT City HF - Malmbergets AIF

Slutet gott allting … nej tyvärr blev det förlust i seriefinalen och säsongens avslutningsmatch. En mardröms start bjöds publiken på när ridån gick upp. Daniel Helin gör 1-0 till gästerna redan efter tjugo sekunder, denne Malmbergets #10 som är BT Citys St Etienne och Zlatan.

Jonathan Klockare bryter ett uppspel och skickar en projektil i Markus Karlssons högra kryss och ställningen är lika på ett. Och hur man än vill och önskar kan jag inte ge Kim Karlsson något ass på det målet. Efter kvitteringen bjuder hemmalaget sina motståndare på fri åkning, och Elias Koutsavaki får det svettigt och räddar det ena friläget efter det andra.

Femton skott från gästerna, där 80 % är frilägen resulterar i två borta mål till, innan drömkedjan genom Jonatan Forsgren reducerar till 2-3, framspelad av Bergström/Ronstad innan paus.

En fluga på väggen

Mittrundan handlar mycket om utmärkte domaren John Hedman, som var i händelsernas centrum och fick använd pipan flitigt. Våra gäster kanske inte håller med i den beskrivningen, som renderade laget tjugonio minuter under perioden. Kvittering till tre lika kommer i början av andra, när David Ronstad gör mål, framspelad av William Karlsson och Robin Bergström.

100 poäng

Genom assisten till Davids mål, kommer Robin Bergström upp i hundra poäng i BT City (41+59). Fler chanser till poäng skulle komma, då Malmberget får en 5+game för en tackling på Andreas Suneman, som lyckligtvis slutade bra för Andreas som kunde fortsätta matchen.
När Robin i pp skulle utöka sin poängskörd blir det istället två minuter i syndabåset, strax efteråt åker Nisse Lundbäck i sin 99 match, på en tvåa och hastigt och mindre lustigt är det boxplay som gäller.

Effektivt pp

Malmberget som var nere i brygga reser sig och tar åter ledningen, när veteranen Johan Häggkvist gör gästernas fjärde mål. Inför tredje är det mycket ovisst och än lever spelet på Nordicbet för den ”säkra” ettan. I mitten av slutronden får man åter chansen i pp, gästerna alltså. Denna gång är det, ja ni kan väl gissa, Daniel Helin som gör 5-3 till bortalaget.

Puck out of bounds or unplayable

När det återstår cirka tio minuter av ordinarie tid, åker bortalaget på en p-out, inte bara en utan fem sekunder efter den första, får man ännu en p-out och fem mot tre för hemmalaget. MAIF fredar sig på ett bra sätt, och trots flertalet nätkänningar dröjer det till slutet av dubbelutvisningen innan Joni Österberg hittar krysset och reducerar till 4-5, pass från Gustav Karlsson.

Empty net goal

BT City plockar Elias ur kassen och går sex mot fem i jakten på en kvittering, i sin iver att försvara sig får våra motståndare uppsöka andra sidan, och det blir spel sex mot fyra. Något tryck hinner aldrig City sätta, innan sexan för gästerna ligger i den tomma kassen. Hemmalaget ger inte matchen förlorad utan fortsätter med öppen kasse, som tyvärr straffas med matchen sista mål.