Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Borås Bandy

Följ

Borås Bandy

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Borås Bandy
Adress Skänstad Östra Skintegården 1
Postadress 51691 Dalsjöfors
Telefon 0707-333037
E-post styrelsen@borasbandy.com
Orgnr 802511-7519
Swish 123 501 42 20
Kontonr 5235-6748 Bg
A-lag Herrar
B-lag Herrar
Skridskoskolan

Om Borås Bandy

Vintern 2009/10 såddes det frö som senare har utmynnat i att Borås Bandy bildades. Det var den säsongen som Klas Ström såg sitt livs första bandymatch på plats i Vänersborg. Han fångades av farten i skridskoåkningen i kombination med den fantastiska teknik som spelarna uppvisade med klubba och boll. "Jag minns i synnerhet ett anfall där Timo Oksanen gjorde ett långt utkast till Ville Aaltonen som tog ner bollen i full fart. Något liknande hade jag aldrig upplevt och det var verkligen fantastiskt skickligt", berättar Klas.

Ett par veckor senare tog Klas med sig sin fyraårige son Karl, som blev lika biten han. Hans högsta önskan efter att ha sett bandy blev att själv få spela. Första steget var att få tag i skridskor, hjälm, klubba och boll. När det kom till klubba så blev det genast problem, då detta inte fanns att få tag på i någon butik i Borås. På Svenska Bandyförbundets hemsida hittade de lyckligtvis ett ”Bandyskole-paket” och därmed var klubbproblematiken löst. Under de första vintrarna tränades det på den lokala skolans is och i samband med allmänhetens åkning i Borås ishall.

Startskottet för bandyn i Borås i mer organiserad form var den 20 oktober 2012, då den första officiella isträningen ägde rum. Klas deltog tillsammans med sina två yngsta barn Karl & Elsa samt ytterligare tre barn och deras pappor. Under den resterande delen av den säsongen så ökade antalet barn rejält och mot vårkanten var det ca 20-25 barn i träningsgruppen.

Säsong två så fortsatte arbetet med att utveckla verksamheten och Borås Bandy lyckades öka antalet deltagare sakta men säkert. I samband med "Kretsloppet" och kommunens idrottsskola var Borås Bandy aktiva och marknadsförde bandyn i Borås. Parallellt började jobbet med att skapa bra kontakter med lokala politiker och kommunens fritidsförvaltning, för att på sikt försöka få till stånd en fullstor konstfrusen isyta. Många möten och mycket arbete senare, via en resa mellan hopp och förtvivlan, stog tillslut ispisten på Boda IP klar. Den 26:e januari 2019 invigdes isbanan på Boda Idrottsplats med VM-landskampen mellan Finland och Kazakstan. 1 545 åskådare såg denna fantastiska tillställning där Finland vann med 9-0 efter fyra mål av Emil Fedorov. Det var nog både en och annan som blev biten av det fina spelet och kommer att göra ett par återbesök på Boda kommande vintersäsonger.

På ett sätt overkligt och på ett annat helt självklart. Isbanan på Boda ger staden Borås och föreningen Borås Bandy fantastiska möjligheter att utvecklas och växa tillsammans. En resa som bara börjat!