Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bergsbyns SK

Följ

Bergsbyns SK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Bergsbyns SK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Bergsbyns SK
Adress Falmyrvägen 66
Postadress 93153 SKELLEFTEÅ
Telefon 0910-861 61
E-post kansliet@bergsbynssk.se
Orgnr 894701-1626
Kontonr Bankgiro: 180-4038

Om Bergsbyns SK

Bergsbyns Sportklubb bildades 1985 och har sin hemmaarena och klubblokal på Bergsvallen i Bergsbyn, Skellefteå. Bergsbyns Sportklubb har drygt 400 medlemmar, en styrelse som består av fyra ledamöter plus ordförande, samt vår kanslist som i nuläget är den enda anställda i BSK.

Bergsbyns SK stöds av ett antal lokala samarbetspartners som gör det möjligt för vår förening att starta och driva ungdomslag samt anordna tävlingar inom Kraftloppen.

Klubben växer hela tiden och har på senare tid börjat anordna MBT och gymnastik grupper för ungdomar vilket har varit väldigt populärt.

Fotboll
Föreningen största verksamhet är fotbollen. För närvarande har klubben tio verksamma fotbollslag samt Boll och Lek för de allra minsta.

MTB
I vår verksamhet MTB har vi idag ca 35 deltagare, och vi hoppas bli fler. Anläggningens senaste tillskott är en Pumptrackbana, och mer utveckling inom området planeras, bland annat att anlägga stigar för MTB runt Rönnlundsberget.


Gymnastik
Bergsbyns Sk erbjuder i samarbete med Svenska gymnastikförbundet trupp- och basgymnastik för de äldre barnen och bamsegymnastik för de yngre. Idag har vi ca 80 deltagare och ett flertal utbildade instruktörer.

Intresset för gymnastik är stort och planer finns att utöka verksamheten med fler grupper framöver.

Kraftloppet
Bergsbyns Sportklubb är stolta arrangörer av Kraftloppet i Skellefteå. Totalt kan man tävla/motionera i 3 olika lopp.
Kraftklassikern startade år 2012 och är ett samlingsnamn för 3 tävlingar/motionslopp i cykel, skidor och terränglöpning. Totalt deltar ca 1000 deltagare per år i loppen.

Kraftloppet skidor är ett av Sveriges äldsta motionslopp på skidor och startades 1940. Sträckan är på 17 km och går mellan Skellefteå –Skelleftehamn.

Kraftloppet Cykel MTB går i olika distanser och den längre sträckan 50 km är seedningsgrundande till CykelVasan. Det spelar ingen roll om man anmäler sig till tävlingsklass eller motionsklass på 50 km. Båda är seedningsgrundande.

Kraftloppet löpning är ett motionslopp i varierande terräng som sträcker sig 20 eller 11 km.

Inför Kraftloppen finns också Kraftloppsfys, som är en gruppträningsform där fokus ligger på att komma i form inför de olika loppen, med bland annat löpträning, bootcamp och gruppträning.

För mer information: www.kraftloppet.com