Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bergdalens IK A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Bergdalens IK 2 2 0 0 6
2 Wargöns IK 1 0 0 1 0
3 Annelunds IF 1 0 0 1 0

Match

Wargöns IK

1 - 3
Hallevi - A plan
22 oktober 2017
14:00

Bergdalens IK

Referat

Referat: Wargöns IK - Bergdalens IK

Kval till division 5:
Wargön - Bergdalen 1-3 (0-1)
Mål: Emil Lundin (14), Patrik Svantesson (52), Jörgen Löfdahl (67)
Assister: Fredric Gustafsson och Felix Gustafsson

Bortskämda som vi varit under säsongen har vi knappt haft någon bortamatch att tala om, och resan till Trollhättan är antagligen längre än avstånden till alla andra matcher ihopräknade. För att klara av den ovanligt långa resan hade coach Patrik Lövhage spenderat hela lördagen med att slunga ihop en pastasallad till spelarna. Förberedelserna var på plats och förutsättningarna inför den sista kvalmatchen som spelades mot Wargöns IK var på förhand glasklara. Vid vinst eller oavgjort var vi klara för spel i division 5 nästa säsong.

Inför matchen hade vi relativt bra koll på motståndarlaget då vi hade scoutat dem i deras match mot Annelund helgen innan. Således bjöds vi inte på några större överraskningar mer än att de hade flyttat runt positionerna en aning. Vi visste att det var ett lag med gott självförtroende som stod på andra sidan (inte minst skvallrade deras uttalanden på sociala medier under året om det) med sin främsta styrka i det offensiva spelet. Ledarstaben var dock tydliga med att poängtera att Wargöns defensiv var av den kvalitén att vi högst troligt skulle kunna såra dem.

När väl matchen startar är det en viss försiktighet som sprider sig i laget och Wargön tillåts vara det laget som för spelet. Framförallt hotar dem på sin vänsterkant där vi inledningsvis har vissa problem med att fånga deras snabba och tekniska ytter. Inledningen präglas av mycket kamp och ingen riktig farlighet skapas från något av lagen. Vi märker dock att vi har stora möjligheter att straffa Wargön varje gång vi utmanar deras långsamma, och något korpulenta, backlinje. I minut 14 vinner Fidde tillbaka en boll vid offensivt straffområde och i samband med det blir han nedsparkad. Frisparken tar han själv hand om och den är såpass välslagen att målvakten släpper en retur som Emil Lundin rakar in i borte gaveln. Just den varianten har Emil och Fidde tränat extra på under hela året så det är oerhört kul att det äntligen gav utdelning. Något orättvist kan målet tyckas vara, men trots ett spelövertag från Wargöns sida är det vi som skapar de farligaste chanserna. Spelet i övrig halvlek fortsätter på inslagen väg där det mest handlar om kamp.

Till andra halvlek sker ett antal byten och ompositioneringar och det är nu vår bredd verkligen märks av. Samtidigt som Wargön tröttnar gör vi ett antal byten och blir starkare och starkare ju längre matchen lider. Melvin, Felix, Jörgen och Tobias ser med sitt ständiga offensiva hot till att Wargöns försvarare aldrig får en lugn stund och det dröjer inte länge innan det ger resultat även i målprotokollet. I minut 52 snappar Patrik Svantesson upp en rensning efter en hörna och trycker med ett distinkt avslut in 0-2. Strax därefter gör vi även 0-3 där Jörgen Löfdahl kyligt placerar in en målvaktsretur efter ett mycket lurigt skott från Felix. Perioden som varit och som följer är riktigt bra och i ärlighetens namn ligger vi närmare att utöka vår ledning till betydligt större siffror än Wargön är att göra ett reduceringsmål. Resterande tid av matchen spelar vi av på ett mycket bra sätt och Vargöns reducering på hörna i 80:e minuten skapar inte någon nämnvärd nerv.

Efter matchen är det en känsla av lättnad snarare än en euforisk glädje som sprider sig i truppen. Firandet efter att ha gått upp sparar vi tills lite senare i år och tills dess njuter vi av segerns sötma ett tag till.

Bergdalens herrlag vill tacka alla som stöttat oss under året och vi hoppas att ni även stöttar oss under kommande inomhussäsong som inleds med Knallen Cup 17:e - 19:e november.

Matchens spelare BT: Ericsson och Larsson
Matchens spelare kavaj: Larsson

Startelvan:
Larsson
Coffa, Fritz, Ericsson, Svante
Fidde, Bito, Putte, Melvin
Lundin, Tobbe

Avbytare: Chippen, Alex, Bengan, Felix, Jörgen, Jacob
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Emil Lundin 1 1 0 0 0 1
Patrik Svantesson 1 1 0 0 0 1
Felix Gustafsson 1 0 1 0 0 1
Fredric Gustafsson 1 0 1 0 0 1
Jörgen Löfdahl 1 1 0 1 0 0
Alex Lundh 1 0 0 0 0 0
Anton Ericson 1 0 0 0 0 0
Bi Tuat Lam 1 0 0 0 0 0
Christofer Johansson 1 0 0 0 0 0
Jacob Rosén 1 0 0 0 0 0
Joakim Bengtsson 1 0 0 0 0 0
Johan Fritz 1 0 0 0 0 0
Melvin Andersson 1 0 0 0 0 0
Patrik Lövhage 1 0 0 0 0 0
Tobias Johansson 1 0 0 0 0 0
Viktor Liden 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anton Larsson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng