26 april 2024
18:45

IF Eksjö Fotboll

Referat: Bälaryds IK - IF Eksjö Fotboll

IF Eksjö Fotboll tog med sig alla tre poängen hem till Ränneborg när de vann mot oss med 1- 2 (0-1) när lagen drabbade samman på Tallåsens B-plan. Att Eksjö, som inlett seriespelet urstarkt, skulle vinna hade nog många räknat med. Men faktum är att de fick jobba hårt för sin seger. Ty vi gjorde en stark laginsats och hade definitivt en poäng inom räckhåll. Men till slut blev det en så kallad hedersam förlust för oss och dem är ofta de tyngsta förlusterna. Men vi kan ändå ta med oss mycket vara framåt till kommande matcher.
.Första halvlek hade Eksjö ett visst övertag. Vi stod dock upp alldeles utmärkt och spelet var förhållandevis jämnt även om Eksjö var det lag som oftast höll i taktpinnen. Vi såg ut att klara 0-0 till paus vilket hade gett oss ett bra utgångsläge inför halvlek nr 2 men i slutminuten åkte vi på en snabb omställning och Nikola Stolic avslutade stensäkert fram till 0-1.

Andra halvlek inleddes sedan väldigt olyckligt för oss när Eksjö efter bara ett par minuter tilldömdes straff efter en oturlig hands i straffområdet. Stolic satte där sitt andra mål för kvällen fram till 0-2. Då var det nog många som trodde att Eksjö skulle segla iväg och vinna med en 4-5 bollar. Men vi ville annat. Vår replik kom ganska så snabbt när Viktor Josefsson reducerade till 1-2 i minut 63. Adriano Hadi Wolender stod för en fin framspelning till Viktor som avslutade, målis räddade förstaskottet men Viktor tryckte dit returen. Ett mål som gav oss såväl energi som hopp och avslutande 25 minuterna gick vi verkligen för det och hade ett par tre fina lägen att sätta kvitteringen. Men det ville sig inte riktigt och Eksjö lyckades hålla undan till slutsignalen. Fast ingen hade nog kunnat säga nåt om vi fått med oss en poäng. Men sånt är livet, som Anita Lindblom sjöng. Vi får ta nya tag. Härnäst väntar bortamatch mot Sommens AIF.

Det var många som gjorde goda prestationer denna kväll och därmed var potentiella dobbkandidater. Men det är ju bara tre som kan få och denna gång blev det dessa: