17 mars 2024
11:00

Bälaryds IK

Referat: Gripenbergs BK - Bälaryds IK

Det blev seger för oss i den avslutande gruppspelsmatchen i Toyota Cup. Vi vann mot Gripenbergs BK på Bredstorps konstgräs med 1-2 (1-1). En seger som var fullt rättvis då det var närmare 1-3 och 1-4 än 2-2. Segern innebar också att vi säkrade gruppsegern och är nu klara för omgång 2.

Vi gjorde en helt okej match, stundtals riktigt bra. Vi var långa stunder laget som hade initiativet i spel och chanser och emellanåt fick vi till bollrull och spel som gladde. Det var emellertid GBK som tog ledningen efter en kvarts spel då de tilldömdes en helt korrekt straff som de förvaltade på bästa sätt fram till 1-0. Vi lyckades sedan kvittera till 1-1 precis innan paus, en kvittering som vi då hade samlat ihop till då vi bränt ett par riktigt fina lägen innan. Målskytt var Viktor Josefsson som höll sig framme i straffområdet och avslutade på assist från Sebastian Josefsson.

Vårt spelmässiga övertag blev än tydligare i andra halvlek och stundtals tryckte vi tillbaks GBK rejält. Vi tog ledningen med 1-2 i minut 57 då Sebastian Josefsson stod för ett fint förarbete innan bollen hamnade hos Dan Araya som i sin tur hittade Gentijan Preteni som avslutade kliniskt. Sen blev det inte fler mål men vi borde absolut ha satt nån eller ett par bollar till, för chanser saknades inte. Och ska man se till förbättringsområden så behöver vi bli mer effektiva i avsluten. De senaste matcherna har vi lyckats skapa mycket chanser, vilket i sig är jättebra, men vi behöver bli bättre på att förvalta dom. Likaså är det emellanåt lite för mycket felbeslut och individuella misstag. Det behöver vi jobba bort. Men det vore ju rätt trist om vi skulle peaka redan nu och göra säsongens bästa matcher redan i mars. Nej, dom sparar vi till seriespelet då de behövs som allra bäst.
Ett litet extra plus delas ut till Rasmus Jonsson som tveklöst var planens bäste aktör denna dag.

Nästa helg är vi matchlediga och tar istället sikte på påskhelgen där vi har två träningsmatcher inbokade; Vadstena borta på långfredagen och Myresjö IF borta på annandagen. Då tar vi nya tag.