9 mars 2024
11:00

Sommens AIF

Referat: Bälaryds IK - Sommens AIF

Vi tog en fin seger mot Sommens AIF i den första gruppspelsmatchen i Toyota Cup. Detta efter en laginsats av bästa märke som renderade i seger 3-1 (1-1). Vi inledde dock lite halvdant första kvarten och fick inte riktigt igång vårt spel som vi ville. SAIF tog även en tidig ledning när de satte dit 0-1 redan efter fem minuter. Men vi jobbade oss in i matchen allt bättre och sista 75 minuterna var sedan väldigt bra i det stora hela. Smått ljuvliga stundtals. Killarna rullade boll med bra bolltempo, vi hittade bra lösningar och vi skapade mycket framåt. Ska man hitta nåt negativt är det väl i såfall att vi var ganska ineffektiva. Vi borde absolut ha satt nån eller ett par bollar till även om man såklart är nöjd och glad för de tre mål som vi satte. Kvitteringen kom i mitten på första halvlek då Sebastian Josefsson satte dit bollen via en SAIF-spelare efter fint förarbete av Adriano Hadi Wolender. I mitten på andra halvlek avgjorde vi sedan matchen med två mål på tio minuter fram till 3-1. Ledningsmålet kom i minut 64 då Sebastian Josefsson kom i bra läge, serverade bollen snett inåt bakåt och Viktor Josefsson avslutade stolpe in. 3-1 kom i 74:e minuten och var frukten av ett mycket fint anfall där Simon Pettersson spelade in bollen och via Sebastian Josefsson hamnade lädret hos Dan Araya som fick på en härlig träff och avslutade distinkt. Resultatet stod sig sedan matchtiden ut även om vi hade lägen att utöka vår ledning.

Summa summarum en stark kollektiv insats där vi kan ta med oss mycket positiva saker framåt. Även om det såklart finns mycket kvar att förbättra och putsa. Hela laget förtjänar plusbetyg.
Härnäst väntar gruppspelsmatch mot Gripenbergs BK. Då tar vi nya tag och ska försöka jobba vidare.