1 april 2024
10:00

Bälaryds IK

Referat: Myresjö IF - Bälaryds IK

Det blev seger för oss i träningsmatchen mot Myresjö IF när lagen möttes på Heds Arena i Vetlanda på Annandag påsk. Vi vann till slut med 1-3 (0-0). Detta efter en insats som vi spelmässigt inte kan vara speciellt nöjda med. Ty det var alltför mycket hafs, slarv, felpass och felbeslut.
Första halvlek blev mållös. Vi hade mycket boll men lyckades inte skapa jättemycket framåt. Vi hade väl 3-4 bra lägen men kunde skapat så mycket mer och bättre om vi haft bättre kvalitet i vårt agerande.

MIF tog sedan ledningen i inledningen av andra men vår replik kom snabbt. Bara fem minuter senare var det kvitterat när Viktor Josefsson tryckte upp bollen i nättaket efter fin framspelning av Mustafa Haidari. Vi avgjorde sedan matchen med två mål till under sista tio minuterna. I minut 83 satte Rikard Petersson 1-2 på hörnsituaton på fin hörnspark från Sebastian Josefsson och i 88:e minuten fastställde Dan Araya slutresultatet 1-3 och på nytt svarade Mustafa Haidari för en fin assist.

Vi vann matchen rättvist men spelmässigt finns mycket mer att önska. Härnäst väntar träningsmatch mot IFK Österbymo lördag 6 april kl 15.00 i Tranås. Då ska vi förhoppningsvis höja oss flera snäpp.