6 april 2024
15:00

Bälaryds IK

Referat: IFK Österbymo - Bälaryds IK

Vi vann träningsmatchen mot IFK Österbymo på Bredstorps konstgräs i Tranås med 1-2 (1-2). En seger som får anses som fullt rättvis sett över 90 minuter även om vi inte gjorde nån supermatch. Men stundtals spelade vi bra.
Första halvlek hade för vår del två olika ansikten. Den första halvan var vår sämsta period under matchen och den andra halvan vår klart bästa. Vi inledde trögt och det var inte mycket som funkade, mycket hafs och slarv med fler pass som gick fel än som hittade rätt. Österbymo inledde dock piggt och tog även ledningen efter ca 10 minuters spel efter en genomskärning och vristavslut. Vi började dock hitta rätt med passningar och löpningar efter ca 20-25 minuter och tiden fram till halvtidsvilan höjde vi oss rejält. Vi fick till en del riktigt bra sekvenser och vände även till ledning genom två baljor. 1-1 var frukten av ett fint anfall där Hugo Jarl satte dit bollen på fin assist från Sebastian Josefsson. Vi hade då spelat en halvtimma. Och 10 minuter senare satte vi även 1-2 när Joel Persson hittade fram till Adriano Hadi Wolender med en fantastiskt fin boll och "Adde" avslutade säkert. Adriano gjorde även en bra löpning i samband med målet, ska tilläggas

Andra halvlek blev sedan mållös. Vår halvlek beskrivs nog bäst som helt okej. Vi kom in i perioder där vi slarvade en del och tog felbeslut men vi skapade även en del bra lägen framåt. Defensivt var det också helt okej. Österbymo hade ett par farliga framstötar men vi redde ut det.

Härnäst väntar cupmatch borta mot Habo IF onsdag kväll och det blir genrepet inför seriepremiären mot Höreda kommande söndag.