29 mars 2024
15:00

Bälaryds IK

Referat: Vadstena GIF - Bälaryds IK

Det blev förlust för oss I träningsmatchen mot Vadstena GIF med 4-2 (2-2). Självklart är man aldrig "nöjd" när man förlorar men denna förlust kan vi ändå tugga i oss utan större besvär. Ty känslan är att vi efter omständigheterna lyckades kräma ur det som fanns i oss denna eftermiddag. Vi mötte bra motstånd och hade själva en del folk borta av olika anledningar. Men vi stod upp bra och krigade. Och spelade rätt bra stundtals.

Vi inledde dock trögt och första 15-20 minuterna var det inte mycket som stämde. Vadstena tog också ledningen efter ungefär en kvart. Men sen kom vi igång allt mer, började hitta rätt och sista 25-30 minuterna ska vi vara riktigt nöjda med. Vi både kvitterade och tog ledningen och regissören bakom detta var Sebastian Josefsson som var vår bäste spelare denna dag. Först satte han 1-1 på straff efter att själv ha blivit fälld. Straffen rullade han in utan pardon. Sedan slog han några minuter senare en fantastisk boll fram till Dan Araya som smackade dit 1-2. Dock drog vi på oss en onödig straff i slutet av första som ledde till kvittering 2-2.

Hemmalaget kunde sedan ta ledningen efter timmen spelad och med kvarten kvar gjorde de även 4-2 vilket blev slutresultatet. Vadstena vann rättvist men vår andra halvlek var ändock okej den med. Vi mattades lite då vi var kort om folk men vi lyckades skapa en del bra sekvenser framåt och hade bud på fler mål vid ett par tillfällen. Så man får säga att vi gjorde det vi kunde. Då kan man som sagt inte vara alltför besviken trots allt. Ett par individuella misstag blev dyrbara för oss men som kollektiv jobbade vi bra tillsammans och spelade långa stunder helt okej.