2 mars 2024
15:00

Bälaryds IK

Referat: Gripenbergs BK - Bälaryds IK

Det blev en något snöplig förlust för oss i träningsmatchen mot Gripenbergs BK med 1-0 (1-0). Detta i en match som vi till stora delar dominerade spelmässigt men var trubbiga framåt. Första halvlek tryckte vi tillbaks GBK första halvtimmen men hade inte tillräckligt bra kvalitet på spelet för att omsätta det stora bollinnehavet i särskilt mycket lägen. Vi hade ett par bra chanser men borde kunnat skapa både mer och bättre sett till vårt övertag. Sista 10-15 min jämnade GBK ut spelet och flyttade upp positionerna. I halvlekens slutsekunder skapade de en hörna som de sedan knoppade in till 1-0. Ett mål som inte kändes helt logiskt sett till halvleken i stort. Men totalt sett kunde vi ha gjort betydligt bättre under första 45 minuterna även om vi för den delen kanske inte förtjänade att ligga under i paus.

Andra halvlek blev sedan betydligt bättre från vår sida. Vi hade bättre fart och spelade oss fram till anfallsvåg efter anfallsvåg och kom runt bra på kanterna men fick aldrig in nån boll trots en handfull riktigt bra lägen. Men vi dominerade rätt kraftfullt hela andra halvlek och även om bollen inte ville in denna eftermiddag så finns en del bra grejer att ta med inför nästa match. Då väntar årets första tävlingsmatch då vi kliver in i Toyota Cups gruppspel. Vi möter Sommens AIF i första matchen. Då får vi hoppas att krutet är torrare.
Plusbetyg till Casper Ekwall, Hugo Jarl och Gustaf Bladh.