20 september 2023
19:00

BIK/ASK U

Referat: Solberga GOIF U - BIK/ASK U

Utvecklingslaget föll med flaggan i topp när blivande seriesegrarna (?) Solberga GOIF U vann på Skogsvallens konstgräs med 4-3 (3-1). Lagledare Peter Wall rapporterade efter matchen att vi gjorde en mycket bra match, bjöd hårt motstånd och var värda minst en pinne. Med lite medstuds kunde vi även ha vunnit matchen. Solberga tog ledningen tidigt genom ett mål som luktade offside lång väg. Vi kvitterade till 1-1 genom Eddie Engstrand men släppte sen till två olyckliga mål i slutet av halvleken vilket gjorde att Solberga kunde gå till pausvila med ledning 3-1.
Vi repade dock nytt mod och lyckades göra en väldigt bra andra halvlek. Wall berättar att vi då var det klart bättre laget. Vi hämtade upp till 3-3 genom mål av Bado Kerem Memo och Dan Araya och då var vi riktigt på gång. Men så stack Solberga upp och satte 4-3 och det blev vinstmålet även om vi knappast saknade lägen för kvittering. Vi brände ett friläge och hade utöver det ett par tre bra lägen ytterligare. Lägen för både kvittering och ledningsmål.

Detta var säsongens sista match för Utvecklingslaget och på det stora hela får man säga att säsongen varit klart godkänd. Framförallt höstsäsongen har varit bra. Vi har lyft oss spelmässigt på flera sätt. I nuläget ligger vi på fjärde plats I en något haltande tabell och Torpa AIS U kan peta ner oss till femteplatsen om de vinner sin sista match. Fast blir det så har ändå säsongen varit helt okej.