21 maj 2023
17:00

BIK/ASK U

Referat: Torpa AIS U - BIK/ASK U

Utvecklingslaget åkte på sin andra raka uddamålsförlust när vi föll med 4-3 (3-2) borta mot Torpa AIS U. En förlust som såhär efteråt känns rätt onödig och där vi delvis föll på eget grepp genom att vi brände alldeles för många lägen. Sen hade vi inte heller flyt med en del domslut och lite oflax med ett par tre bollar som satt i målramen. Så det var mycket som grinade emot. Vi gjorde emellertid en bra första halvlek och var då det klart bättre laget. Vi borde utan tvekan ha satt 4-5 mål under första 45 minuterna. För det var inga dåliga chanser som vi brände utöver de två mål som vi gjorde. Vi tog ledningen med 0-1 genom Reinder de Vries som höll sig framme på en tilltrasslad situation i straffområdet och satte dit bollen. Hemmalaget kvitterade innan vi återtog ledningen genom ett suveränt fint anfall där Rasmus Lindstrand Eliasson fick äran att rulla in 1-2. Vi hade sedan bud på fler mål vid flera tillfällen men när vi brände dom så kunde TAIS istället både kvittera och ta ledningen med 3-2 under slutet av halvleken. Och det kändes rätt knepigt i halvtid att ligga under efter en halvlek som istället borde haft ledningen med ett par bollar. Minst. Men sån är fotbollen ibland.

Andra halvlek blev sedan betydligt svagare från vår sida. Vi kom inte alls igång och det var energilöst och slarvigt och inte mycket som funkade. TAIS ökade på till 4-2 i mitten på andra halvlek. Men sista kvarten började vi åter hitta rätt med vårt spel och med tio minuter kvar reducerade vi till 4-3 genom Theo Jarl som bröt igenom, rundade målvakten och tryckte in bollen I nätmaskorna. Det gav oss god energi och vi fick sedan till en helt okej slutforcering där vi var nära att få in en kvitteringsboll vid ett par tillfällen. Men det ville sig inte riktigt i de avgörande lägena.
Det är bara att bryta ihop och komma igen. Härnäst väntar hemmamatch mot Gripenbergs BK U kommande söndag kl 17.00.