7 maj 2023
00:00

Sommens AIF U

Referat: BIK/ASK U - Sommens AIF U

Det blev en minst sagt händelserik tillställning när U-laget mötte Sommens AIF U. Slutresultatet skrevs till 2-1 (2-1) men bakom siffrorna döljer sig en match som kunde innehållit betydligt fler mål än så. För lägen saknades inte. Matchen var spelmässigt jämn mellan två lag som kämpade bra matchen igenom. Det var en hel del publik som samlats i den sköna vårsolen och de fick se en underhållande match. Vi skaffade oss ett bra utgångsläge för seger genom att gå fram till 2-0 under matchens första 25 minuter. 1-0 på straff genom William Bodin och 2-0 satte Albin Dahl med ett riktigt snyggt distansskott. Med knappt fem minuter kvar av halvleken hade Dahl dessutom en boll i stolpen. Men istället för 3-0 så lyckades Sommen reducera till 2-1 i halvleken slutsekunder och därmed var det upplagt för en intressant andra halvlek.

Och andra halvlek blev intressant, minst sagt. Man kan säga att det mesta hände utom just fler mål
Vilket egentligen var smått osannolikt att inga fler mål gjordes, för chanser saknades verkligen inte. Båda lagen hade ett knippe kanonlägen att näta men antingen gjorde målvakterna fina ingripanden eller så var avsluten inte tillräckligt bra. Andra halvlek var överhuvudtaget en väldigt underhållande halvlek med bra energi. Spelet var inte alltid så välordnat men viljan och engagemanget var det som sagt inget fel på. Sommen gick för kvittering men vi lyckades hålla undan och U-laget kunde till slut inkassera 3 fina premiärpoäng.

Även i år kommer vi köra en dobbjakt där 3-2-1 dobbar delas ut till tre spelare som på ett eller annat sätt gjort sig förtjänta av dobbar. Denna gång blev fördelningen såhär: