1 oktober 2023
12:00

IFK Öxnehaga

Referat: Bälaryds IK - IFK Öxnehaga

Det blev ett välregisserat slut på säsongen när A-laget säkrade seriesegern hemma mot IFK Öxnehaga. Soligt och fint höstväder, bortåt 200 personer i publiken (vilket ju är en mycket bra siffra i Div 6) och som sagt en helt avgörande slutomgång. Bättre än så blir det ju inte. Vi behövde ta minst en pinne för att säkra serieguldet och detta klarade vi av efter seger med 4-0 (1-0) vilket innebär att det åter kommer att spelas Div 5-fotboll på Tallåsen 2024.
Det gick dock inte helt smärtfritt för oss. Killarna verkade lite tyngde av stundens allvar och vår första halvlek var rätt så krampaktig. Vi hade bra koll på matchen men fick inte spelet att stämma riktigt. Vi tog ledningen i 29:e minuten genom Emil Tagesson som fick tillbaks bollen ute på kanten i andravågen på en hörnsituation och Emil slog ett inlägg som seglade in i bortre gaveln. Om det var avsiktligt eller inte beror nog på vem man frågar. Frågar man den gode Emil själv så var det såklart avsiktligt. Hur som haver gick bollen in och det var väldigt gott.

Vi inledde även andra halvlek lite trevande ända till det förlösande 2-0 målet kom efter en timmes spel. Och vilket mål! Liam Lindstrand gjorde kanske årets mål på Tallåsen då han cykelsparkade in bollen efter framspelning av Emil Tagesson. Jublet visste inga gränser. Zlatan-klass på det avslutet. Efter Liams konstmål släppte killarna ner axlarna och sista halvtimmen kunde vi spela ut och visa publiken att vi är ett bra fotbollslag. Vi rullade upp en del riktigt fina anfall och satte två mål till, 3-0 genom Casper Ekwall på frispark och 4-0 genom Reinder de Vries, samt att vi dessutom hade ett par bollar i virket och ett bortdömt mål. Så visst vann vi rättvist. Efter slutsignal var det klang och jubel och många som ville fira med oss och gratulera. Och det var killarna väldigt värda. Vi har gjort en kanonsäsong. Tack alla som kommit och stöttat oss på både hemmagräs och bortagräs. Ni är guld värda för killarna! Hoppas vi ses runt fotbollsplanerna även 2024.