16 september 2023
12:00

Bälaryds IK

Referat: Husqvarna IF - Bälaryds IK

A-laget tog en viktig seger när Husqvarna IF besegrades på bortagräs med 1-7 (0-3). Som siffrorna antyder så var vår seger såväl mycket rättvis som stabil. Dock stabil under 2/3 av matchen då vi under 15-20 minuter i första halvlek samt 15 minuter i andra gick ner oss spelmässigt och inte fick mycket att funka. Men utöver det gjorde vi en bra match och 1-7 på bortaplan är fina siffror så självklart är vi nöjda på det stora hela. Vi fick en bra start och tog ledningen efter 10 minuter. Vi ökade sen på med två mål till under slutet av första halvlek och hade stabila 0-3 i paus. Sen inledde vi andra halvlek svagt och HIF kunde även reducera till 1-3. Men strax efter det ökade vi till 1-4 och då kändes matchen ganska avgjord. Vi gjorde ytterligare tre mål innan matchen var slut fram till slutresultat 1-7. Dan Araya kom in direkt efter paus och hade en bra eftermiddag. Han satte hela 3 mål. Noteras kan även att vår gamle BIK-broder Alexander Makdissi, numera i HIF, fick hoppa in som målvakt. Den gode Makdissi stred tappert mellan stolparna och gjorde ett par fina räddningar.
Härnäst väntar seriefinal för oss borta mot Gripenberg på lördag. Då är det 0-0 igen och 3 värdefulla poäng i potten.