9 september 2023
12:00

Forserums IF

Referat: Bälaryds IK - Forserums IF

A-laget föll tungt hemma på Tallåsen när formstarka Forserums IF kom på besök. Slutresultatet skrevs till slut till 1-3 (1-1) och förlusten känns såhär efteråt både sur och onödig. Man kan säga att vi föll på eget grepp på då vis att vi var oerhört ineffektiva. Fotboll handlar om att göra mål och vad gäller det var FIF överlägsna oss denna dag. De satte dit bollen när läget uppstod och var i princip hundraprocentiga i det. Hade vi varit lika effektiva så hade vi gjort 7-8 mål. För det var inga halvchanser som vi sumpade. Det var öppet mål, flera frilägen, flera kanonlägen som vi avslutade utanför och borde ha gjort nåt bättre av. Plus att vi även hade lite oflyt med avslut i såväl ribba som insida stolpe. Det ska även sägas att FIF:s målvakt var värdigt duktig och stod för en handfull riktigt vassa ingripanden. Så tveklöst skapade vi tillräckligt med helchanser för att istället kunnat vinna med ett par tre mål. Men vi hade framförallt i andra halvlek svårt att fokusera på rätt saker vilket såklart bidrog till att resultatet blev som det blev.

Vår första halvlek var annars bra. Det enda felet ur vår synvinkel var att det bara var 1-1 I halvlek. Ingen hade nog kunnat ha synpunkter på om vi hade haft ledningen med nån boll eller två efter första 45 minuterna. Vi fick en bra start och tog ledningen redan i sjunde minuten då Liam Lindstrand nickade in bollen vid bortre stolpen på inlägg från Joel Persson. Vi hade ett bra grepp om halvleken men FIF stack upp och rullade in 1-1 med drygt tio minuter kvar till paus. Vi avslutade sen halvleken starkt och var nära att sätta 2-1 flertalet gånger men målram, storspelande målvakt och ineffektivitet gjorde att 1-1 stod sig halvleken ut.

Hugo Jarl var sedan oerhört nära att nicka in 2-1 på hörna i inledningen av andra halvlek. FIF fick sedan en hörna i anfallet efter som de nickade dit fram till 1-2 och det kom såklart lite som en kalldusch för oss. Men det är ju så, bränner man sina egna lägen så sticker motståndaren till slut upp och gör mål istället. Hur många gånger har man inte sett och upplevt det? Vi inledde sen en kvitteringsjakt och skapade som sagt lägen som vi borde förvaltat bättre. Och i 90:e minuten kontrade FIF in 1-3 och då var det ridå.

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi leder fortfarande serien och har alkt i egna händer. Och förhoppningsvis kan vi dra vissa lärdomar av förlusten som vi kommer ha nytta av i de avslutande matcherna.