2 september 2023
12:00

Bälaryds IK

Referat: Visingsö AIS - Bälaryds IK

A-laget tog en stark seger på Brahevallen när Visingsö AIS besegrades med 2-5 (0-3). Detta efter en stabil laginsats där vi vann klart rättvist. Insatsen var vår klart bästa hittills i höst och grundades som sagt i en kollektivt stark laginsats. Fast det går ju inte att komma ifrån att Hugo Jarl iklädde rollen som segerorganisatör när han blev tremålsskytt och stod för ett utmärkt spel i övrigt. Inte illa att göra hattrick när han alternerade mellan positionerna mittback och innermittfältare. Hattricket var för övrigt Hugos första i BIK-tröjan. En annan rolig sak var att Bado Kerem Memo satte dit sitt allra första mål i BIK-karriären.

Vi fick bästa tänkbara start på matchen då Hugo Jarl tryckte dit en fint slagen hörna av Emil Tagesson redan efter 58 sekunder. Det mer eller mindre matchavgörande rycket kom sen i slutminuterna av första halvlek. 0-2 kom med knappt 5 min kvar och var ett självmål även om Mudhar Zain bokfördes som målskytt. Och i slutsekunderna gjorde vi även 0-3 på fast situation där Bado Kerem Memo nickade in bollen.

Andra halvlek var sedan bara 5 minuter gammal när Hugo Jarl satte 0-4 och då kändes matchen ganska så avgjord även om man såklart vet att saker och ting kan svänga fort i fotboll. Hemmalaget fick lite nytt hopp när de reducerade till 1-4 i mitten av andra men knappt 10 minuter senare stängde vi matchen definitivt när Hugo Jarl satte 1-5 och detta mål var fantastiskt snyggt då vi fick till ett anfall med både skarvar och väggspel. Fotbollsgodis! VAIS fastställde sedan slutresultatet 2-5 med ytterligare en reducering i matchens slutminuter.

Segern innebär att vi har ett bra läge i tabellen inför de fyra matcher som återstår. Härnäst väntar toppmöte mot Forserum på Tallåsen på lördag. En tuff utmaning för oss och vi måste då återigen vara på tårna och fokuserade.
Plusbetyg delas ut till hela laget för en stark insats ute på "öa".