20 maj 2023
12:00

Visingsö AIS

Referat: Bälaryds IK - Visingsö AIS

A-laget svarade för en stark insats nät gästande Visingsö AIS besegrades med hela 5-1 (2-0) på Tallåsens IP. Vi försvarade oss bra och var effektiva framåt. Det är i regel en bra kombo om man ska vinna fotbollsmatcher. Det ska dock sägas att matchen rent spelmässigt var betydligt jämnare än vad siffrorna antyder. Såhär efteråt så känns första halvlek som den huvudsakliga nyckeln till seger. 2-0 var ett väldigt bra resultat för oss i paus då VAIS var minst lika bra under första 45 minuterna. En lite svängig halvlek där lagen turades om att sitta i förarsätet. Vi inledde bra och första kvarten tryckte vi tillbaks VAIS rejält. Vi fick även en riktig pangstart då vi satte 1-0 redan efter ca 40 sekunder. Emil Tagesson gjorde debut I A-tröjan förra helgen och var då nära vid ett par tillfällen att sätta sin första balja men den gången blev det istället ett par fina assist på kontot. Nu nöp han istället till resolut i slottet på fint inspel från Patrik Trofast och bollen satt stenhårt i nättaket fram till 1-0. Men efter 15-20 minuter tog VAIS över alltmer och under 15-20 minuter hade vi det jobbigt och fick mestadels ägna oss åt att försvara oss. VAIS hade ett skott i stolpen och vår målis Alexander Josefsson prövades rejält när han lyckades tippa ett hårt skott till hörna. Sista tio minuterna innan paus lyckades vi lyfta upp spelet en del igen och matchen jämnade ut sig. Vi lyckades sätta dit 2-0 strax innan paus då Viktor Josefsson tryckte in en halvvolley i en tilltrasslad situation i straffområdet. Ett oerhört psykologiskt mål för oss.

Och vi inledde sedan andra halvlek starkt. I minut 50 gjorde vi 3-0 och målskytt var åter Viktor Josefsson. Murteza Haidari gjorde en fin brytning, avancerade i djupled och spelade sedan in ett perfekt inspel till Viktor som utan problem rullade in bollen i mål. I det läget kändes vi svårslagna och när vi några minuter senare satte dit två mål till inom loppet av tre minuter så var matchen sedan definitivt avgjord. 4-0 gjorde Gustaf Bladh. Patrik Trofast hade först friläge som målisen lyckades rädda men bollen hamnade sedan i andravågen hos Gustaf som tryckte dit ett resolut, hårt vristskott. Och bara ett par minuter senare fälldes Liam Lindstrand strax utanför straffområdet. Viktor Josefsson pangade dit frisparken fram till 5-0 och Viktor blev därmed tremålsskytt och man kan tänka sig att han nog tycker att han nu upplevt sin kanske allra bästa vecka hittills i sin seniorfotbollskarriär. Detta då han förra matchen satte två mål (varav ett var det matchavgörande) och nu satte tre bollar till. Fem mål på en vecka är inte illa alls. Vi hade sedan rätt god koll på resten av matchen men VAIS skulle ändå få in en reducering i slutminuterna få Hugo Giron höll sig framme och satte dit en målvaktsretur fram till slutresultatet 5-1. Hugo var ju tränare hos oss för några år sen så här fick man åter ett exempel på att släkten ofta är värst.

Plusbetyg delas ut till hela laget för en bra genomförd match och segern innebar att vi gick upp i serieledning. Inte så dumt, då sover man lite extra gott på natten. Plusbetyg även till BIK Ultras som höll trycket uppe och skapade en härlig stämning på Tallåsen denna dag. Bra jobbat Ultras, och välkomna tillbaks. Killarna uppskattar stödet jättemycket!
Härnäst väntar bortamatch kommande lördag mot Forserums IF. Då har vi åter laddat upp batterierna i jakten på tre nya poäng.