18 mars 2023
00:00

Lekeryd/Svarttorp SK

Referat: Bälaryds IK - Lekeryd/Svarttorp SK

Det blev förlust för oss i cupmatchen mot Lekeryd/Svarttorp SK när lagen möttes på ett regnigt och grått Ränneborg i Eksjö. LSSK vann med 0-3 (0-3) i en match som spelmässigt var jämnare än vad siffrorna antyder. Vi fick en katastrofal start på matchen och låg under med 0-2 redan efter 2,5 minut. Detta efter ett olyckligt självmål på hörna och ett välplacerat skott efter omställning där vi tappade boll på dåligt ställe. Men efter ca 10 min kom vi in i det allt bättre och resten av halvleken var vi spelmässigt minst lika bra. Vi skapade även ett antal fina lägen men var ineffektiva. Ingen hade nog protesterat om vi fått in en reduceringsboll innan halvleksvilan men istället lyckades LSSK sätta 0-3 precis innan paus efter att vi agerat slarvigt. Tungt mål och det kändes inte bra att ligga under med 3 bollar när halvleken i stort varit betydligt bättre än så.

Andra halvleken blev sedan mållös. Det var spelmässigt jämnt och vi rullade boll bra stundtals men lyckades inte skapa lika mycket framåt som under första halvlek. Vi fick dock ett god möjlighet att spräcka nollan i slutminuten då vi tilldömdes straffspark men inte ens då kunde vi sätta bollen utan målisen lyckades rädda.

Trots förlusten finns en del bra grejer att ta med oss framåt. Bollrullet var bra stundtals och vi lyckades skapa chanser tillräckligt för att kunna ha satt åtminstone ett par bollar. Vi får tro att krutet är torrare nästa helg då vi möter Solberga inne på Skogsvallen i Nässjö.