15 april 2023
00:00

Bälaryds IK

Referat: Ödehögs IK - Bälaryds IK

Det blev seger för oss i träningsmatchen mot Ödeshögs IK. Vi vann till slut med 0-1 (0-1) och resultatet var väl det mest positiva om man ska vara ärlig. För spelmässigt kan vi inte vara särskilt nöjda. Första halvlek var ändock rätt okej. Vi fick till skapligt bollrull stundtals och byggde upp en del fina anfall. Vi borde ha satt ett par mål till utöver ledningsmålet som Liam Lindstrand satte redan efter1 minut och 40 sekunders spel. Och som alltså visade sig bli det matchvinnande målet. Första halvlek var alltså helt okej även om vi slarvade en del och tappade boll i fel lägen.
Andra halvlek blev sedan sämre. Vi var väl rätt hyfsade första 10-15 minuterna men sista halvtimmen var inte bra. Mängder med hafs, slarv och felbeslut. Men vi lyckades hålla vår ledning tills slutsignalen gick. En seger är alltid en seger men tveklöst behöver höja oss framöver. Matchen istort var heller ingen höjdare då även ÖIK slarvade en hel del och man får väl säga att det var en match med ganska lågt underhållningsvärde. Men som sagt, en seger är alltid en seger och något som vi kan ta avstamp ifrån mot kommande utmaningar och uppgifter.

När nästa match spelas är inte bestämt i skrivande stund. Egentligen skulle det vara seriepremiär för A-laget kommande vecka (20/4) men den sena våren har gjort att det inte finns något spelbart gräs på Tallåsen. Återstår att se när matchen spelas istället. Info kommer här på hemsidan när det är bestämt.