2 maj 2020
12:15

IFK Viksjö 1

Referat: IF Brommapojkarna 8 - IFK Viksjö 1

Nyheten om att BP-Tommy var på plats för att titta på våra talanger spridde sig som ett virus på ett seniorboende.

Första perioden var den minst aktiva vad gäller antalet mål, men från första stund spelade vi ut vår motståndare. Vi hade tidvis väldigt bra passningsspel och bjöd på vacker fotboll med snabba rörelser och många chanser. Men det skulle dröja hela tretton minuter innan Sam kunde dunka in 1-0 efter fint förarbete av Filip.

I andra halvlek släppte vi till Viksjö på en hörna och på en sämre dag hade vi kunnat börja hänga med huvudet efter att ha tappat ledningen, men i stället svarade vi med tre snabba mål och hade plötsligt 4-1 bara någon minut innan andra perioden var slut. Men i sista stund släppte vi in ett mål på frispark och sista perioden började med ett freakmål av Viksjö där de sköt bollen i en läcker båge över stackars Robin. 4-3 och absolut en bra möjlighet att hänga med huvudet eftersom ställningen inte på något sätt representerade hur spelet varit.

Men om vi svarade snabbt första gången som kom svaret denna gång blixtsnabbt. Adrian, Joshua, Sam och Beyan började nu göra livet riktigt surt för bollglada Viksjö-spelare på mittfältet och inom två minuter hade vi utökat vår ledning med lika många mål.

En sak vi kanske helst inte vill minnas av matchen inträffade när en av deras spelare (inte helt oprovocerad kanske) röt ifrån rätt tydligt mot Adrian och senare domaren - i ännu sämre smak än virusskämtet ovan.

Vad BP-Tommy gick från Vällingby BP denna dag vet vi ännu inte, men Anton fick i alla fall välförtjänt med sig det gröna kortet hem. Underbar kapten för dagen var Beyan.