15:05

BP08-8

Referat: Brottby SK - BP08-8

En ganska kall dag ute i fält, men väldigt trevligt ändå. Äntligen är säsongen i gång igen i form av matcher.

Först ut var Brottby, som stal ett tidigt mål. Men vi kvitterade snabbt och några minuter innan full tid satte Lukas in vinnarmålet. ”Ursäkta, jag måste bara fråga: var du på Aruba förra vintern?”, frågar en av Brottbys tränare Johan. Och det stämmer ju. Men man vill ju INTE veta varför hon kommer ihåg mig 13 månader senare…

Dagens andra match spelar vi mot Hammarby där det kommer tre snabba mål på lika många minuter. Vi går upp till 3-1 redan efter tio minuter, men så börjar vi dra ner på tempot och släpper motståndaren in i matchen. Några minuter innan matchens slut får Bajen in ett mål, men vi ”kontrollerar” in till 3-2.

Match nummer tre, och nu börjar det på riktigt bli kallt att vara ute, är mot Norrtull. Åter blir det en match där vi totalt dominerar spelet, men här är vi uppe i 5-1 efter femton minuter innan det åter blir dags att släppa till motståndaren. Det slutar 5-4 efter två väldigt fina skott av en av Norrtulls spelare. Vi var också ohyggligt nära att släppa in en kvittering där i sista sekunden.

Dagens sista match spelas mot Reymersholms IK och här bryts mönstret lite. Det står 0-0 till minut nitton när Robin dyker upp och gör vårt enda mål i denna match. Vi släpper in ett mål mot slutet, men har därefter två-tre stora chanser att avgöra matchen i vår favör.

Allt som en allt en rolig dag med mycket fint spel. Många spelare fick prova på nya eller ovana positioner och speciellt i match tre var det många fina passningskombinationer. Vi kunde också tillsammans identifiera några saker som vi kan ta med tillbaka till träningsfältet. Och apropås det, i morgon måndag tränar vi som vanligt, men vi skickar ut en kallelse till fredagens träning och så ser vi hur många som anmäler sig.