Årets kortaste resa för den första bortamatchen när höstsäsongen i div 6 södra drar igång. Man slapp att ta med sig ”matlåda” för resan 3 km österut.

Numera är matcherna mot grannen i öster väldigt trevliga och gemytliga, inte som det var förr i tiden då gällde det i princip liv eller död. Skulle någon match vinnas så var det de matcherna mot Ränneslöv - kosta vad kosta ville.

Men lite prestige finns fortfarande kvar och det får vi nog skylla på oss som varit med ett tag och har ”historien” med oss.

Björkvallens matta såg väldigt fin ut. Mycket publik var att vänta och vädret var fint men det syntes lite hotande regnmoln österut.

Green, Hannes
Avb,
Zett, Antonio, Victor, Emanuel

Gästerna tar tag I taktpinnen omgående.

Hemmalaget får försvara sig från första minuten och får mestadels ägna sig åt att ”jaga boll”. Men Giffen verkar vara vana vid den rollen och är bra på att göra det trångt för motståndarna.

Giffen har många välväxta pojkar och lägger inga fingrar emellan i närkamperna. Jag kan förstå att man ännu inte förlorat någon av de 5 matcher man spelat så här långt.

Walldianerna rullar runt och försöker hitta luckor i hemmalagets betongmur.

Bäst chans så långt får Max efter 18 min när han glider in från högerkanten och möter Hannes inspel från vänster men han tar i för mycket och får se bollen nästan hamna nere i kiosken söder om målet, det avslutet var värd ett bättre öde.
Walldia spelar stundtals fin fotboll och det känns som man kommer närmare och närmare. Det visar också Nderim när han efter 20 min träffar burväktaren Dennis Ljungbergs högerstolpe.

Det har några minuter tidigare börjat regna och gör spelet lite mer chansartat.

Zett har kommit in på vänsterkanten efter att Lucas tvingats gå av med knäont, Ludde går in bredvid Noak och Zett tar hand om vänsterpositionen i 4 backslinjen.

Några minuter senare avslutar Max än en gång strax över Ljungbergs ribba.

Så långt i matchen har inte hemmalaget haft ett ordentligt avslut på mål.

Men nu får Jocke i Walldiakassen lite att göra när hemmalaget jobba sig till ett par hörnor och förlägger lite spel på Walldias planhalva.

Men istället är Walldia nära en straff när Hannes ställer om och han blir nergjord men ingen signal från domare Hysenis pipa.

Bollen ut till höger där Robban satsar på ett skott och det är inte så långt borta när Ljungberg boxar bort skottet.
Några minuter senare kan inte domaren undvika straffsignal när Green görs ner ordenligt innanför straffområdet.
Hannes tar själv hand om straffen och sätter bollen välförtjänt i mål, 0-1efter 40 minuter.

2 minuter senare har hemmalaget sitt första skott på mål, men det är inga större besvär för Jocke att parera.
Domare Burim Hyseni blåser för pausvila.

Walldia har varit ganska överlägsna under första halvlek och det som hemmalaget skapat inom straffområdet är lätträknat.

Pausvila där det repeteras vad som sades innan matchen, att det gäller att hålla igång bollen och låta hemmalaget jaga och försöka få till fasta situationer vilket man strävar efter.

Andra halvlek ska bli mer växlande än den första.

Green får en bra chans i inledningen, dessutom stryker en nick nättaket bakom Ljungberg.
I minut 55 är Green på väg igenom där han faller och troligen slår upp sin tidigare skada, Green tvingas gå av och Antonio ersätter.

Lite mer växlande spel en bit in i andra halvlek då hemmalaget lite onödigt åter bjuds in i matchen.
Walldias backlinje ställs stundtals på prov men man löser det mesta på ett utmärkt sätt och framförallt mittlåset Ludde och Noak gör allt rätt.

Så har vi spjutspetsen Hannes som efter 69 min löper igenom på vänsterkanten och hittar en lucka i Ljungbergs bortre gavel vilket betyder 0-2 för Walldia.

Ingen måtta på skador för BKW när Robban tvingas bryta efter en närkamp på högerkanten, Emanuel ersätter på högerbacken.

Sista 10 minuterna blir det en hel del för hemmalaget där man har sina möjligheter. Speciellt en chans i 82:a minuten där man får öppet mål men man otroligt nog skjuter utanför, där var det nära reducering.

Även Victor släpps in sista 10, byter av Nderim.

Det absolut sista som händer i matchen är att hemmalaget tilldöms en straff i 95 min, straffen slås in men Jocke är inte långt borta att parera.

Sammanfattning:

En gedigen insats av Walldia i en dryg timme men där hemmalaget onödigt släpps in i matchen igen. Första halvlek var det i stort sett spel mot ett mål

RGIF - BKW 210805

40 min 0-1 Hannes Persson straff (Green)
69 min 0-2 Hannes Persson (-)
90 min 1-2 Måns Bertilsson straff