14:00

Ysby BK/KIK

Referat: BK Walldia - Ysby BK/KIK

BK Walldia - Ysby BK 211030

Vår känslor i luften på Wallevi. Sista matchen för säsongen, seriesegern redan klar.

Matchen betydde egentligen ingenting, men ändå spänning i luften på något sätt.

Gästerna kommer med liknande färg på strumporna som våra mörkblå. Vi löste det genom att byta våra blå mot våra vita strumpor från andra matchstället.
Inga större besvär alltså, inget som fick Walldianerna ur balans.

Följande spelare var uppskrivna på spelarförteckningen:

Dino, Kalle, Robban, Noak, Zett,
Sakhi, Bujar, Ibbe, Nderim
Kenan Hannes

Avbytare: Simon, Victor, Rinor, Emanuel, Antonio

Matchen startar precis som en representant för gästerna vid ett tidigare samtal var rädd för.

Hemmalaget tar omedelbart ledningen när Zett i första minuten frispelar Sakhi som dagen till ära tillhör startelvan. Sakhi tackar för förtroendet genom att sätta dit första bollen.

En kompakt press från hemmalaget tar sin början även om Ysby har ett avslut på mål efter 7 min.

Det blir inte mycket till kamp egentligen och inte lätt att referera.

Min.17 Kenan vänder upp en bit in i straffområdet innan skruvar in 2-0.

Min 22 Hannes löper sig fri med Börjesson i Ysbykassen men missar.

Min 24 Två minuter senare, Hannes frispelad av Bujar, den gången sitter 3-0 i nätmaskorna.

Min 27 Sakhi går omkull i straffområdet ,domaren pekar på straffpunkten, Dino blir uppkallad för att få chansen att öka på sim målskörd i Walldia. 4-0 sitter säkert till vänster om Börjesson.

Intervallet på runt 4 minuter mellan målen håller,

Min 31 Kenan har bollen på egen planhalva och ser Hannes med gott om yta framför sig, lång boll på Hannes så är 5-0 fullbordat.

2 mål till i första halvleken ramlar in bakom den hårt arbetande Börjesson.
Nderim gör 6-0 på egen hand och
Bujar sätter dit en straff efter att ha blivit nergjord av en försvarare.

Att Börjesson bara släppt in 7 mål i första halvlek är ett under.

Walldianerna drar ner på offensiven lite grand känns det som i andra halvlek.
Det är spelmässigt fortfarande ensidigt med mest spel mot ett mål.

Den ständige ”assistleverantören” Zett Wyke får som omväxling i min 51 en assist från Kalle på högerkanten och kan därmed öka på Walldialedningen till 8-0.

Simon kommer in på högerbacken och Kalle lämnar, det blev början till att resten av avbytarna efterhand byts in.

Min 55 Zett slår en hörna som Kenan vidarebefordrar i nät - 9-0. Minuten efter skjuter Hannes i stolpen.

Ett par minuter senare står Robban för ett väl avvägt inlägg som Noak snyggt knoppar in till 10-0.

Sen blir det faktiskt lite måltorka framåt för Walldia, man gör inte något mål på sista halvtimmen i andra halvlek. Förmodligen hade man tankarna på festligheterna som väntade efter matchen.

Gästerna får ”sista ordet istället när man på ett konstigt sätt reducerar, bollen går i alla fall över Dino och i mål, Dino fick alltså tyvärr inte fick hålla nollan.

När väl slutsignalen kommer från domare Fatmir Kyqyku väntar roligare saker på Wallevi i form av fotografering, guldhattar på och skumpa sprutande.

Det var länge sedan Walldia vann en serie senast, 2007 tror jag det var.
Våra avancemang därefter har skett via kval och liknande.

Sammanfattning:

En fantastisk säsong är till ända. Walldia har verkligen hållit fanan högt hela säsongen, och trots mycket skador har vi tack vare en bra och bred trupp visat att vi är bäst.
Det ska bli spännande att se vad vi kan prestera i div 5 nästa säsong.

BKW - YBK 211030

02 min 1-0 Sakhi (Zett)
17 min 2-0 Kenan (Nderim)
24 min 3-0 Hannes (Bujar)
27 min 4-0 Dino(Sakhi)
31 min 5-0 Hannes (Kenan)
42 min 6-0 Nderim (-)
44 min 7-0 Bujar (straff)
51 min 8-0 Zett (Kalle)
55 min 9-0 Kenan (Zett)
58 min 10-0 Noak (Robban)
81 min 10-1 William Hjelm