BKW

Referat: Särö IK - BKW

Särö IK – BK Walldia 1/16 final DM 200711

Efter en del hattande hit och dit blev det bestämt speldatum för mötet med Särö IK. Det diskuterades att vänta till strax innan serien drar igång i augusti eller innan serierna tar sommarvila. Det blev bestämt det sistnämnda alternativet.
Det fick till följd att en del återbud ramlade in. Men truppen innehöll 15 man varav Zett kom loss från jobbet lite senare och körde upp själv i efterhand och kom upp när halva första halvlek var spelad, han är ett föredöme herr Wyke.

BKW startelva: Dino, Robban, Lucas, Ludde, Marcus, Sakhi, Simon, Besim, Kenan, Nderim, Hannes.
Avb. Zett, Erik, Pets, Victor

Huvuddomare: Burim Mehmeti blåser igång matchen, lite kuriosa är att samme huvuddomare dömde även förra matchen på Särö IP lagen emellan i juni 2014.

Hemmalaget inleder bäst de första 10 minuterna dock utan att skapa några heta målchanser. Särö har ett kraftfullt centralt mittfält som inte ”lägger några fingrar emellan” och det borde nog viftats med det gula redan i inledningen.
Walldias första möjlighet är en frispark efter en kvart men där hemmakeepern kniper bollen framför målsugna Walldianer. Mest spel på mittplan och starka försvarslinjer håller emot.

Andrè Persson i min 15 och Ludde i Walldia någon minut senare inkasserar vars ett gult kort för hårt spel.

Efter 28 min drar Hannes upp ett anfall ner till kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Nderim som får ett jätteläge men sätter bollen utanför högerstolpen.

Så långt var Walldia närmast nätkänning men efter dryga halvtimmen driver hemmalaget upp en omställning på högerkanten och träffar Dinos vänsterstolpe.
Nu får Särö en bra period och tar också ledningen 5 min senare när Oscar Samuelsson kommer i ungefär samma position som vid stolpskottet, denna gången står Dino i Walldiakassen i vägen men orkar inte hålla skottet utan bollen hamnar i nätmaskorna - 1-0 Särö.

Zett Wyke har nu anlänt och kommer i spel då han byter av Sakhi på högerkanten.
3 minuter får Sakhi vila innan han får gå in igen efter att Simon Walldèn i en närkamp fått en motståndares sko över näsan och tvingas bryta med blodet droppande från näsan.

5 minuter senare blåser domare Mehmeti av första halvlek. Ledning 1-0 till hemmalaget som väl hade jobbat ihop till det efterhand.

Andra halvlek

Lite justeringar görs i BKW under pausvilan. Erik kommer in som forward, Sakhi ut och Hannes drar sig ner för att stärka upp Walldias mittfält. Det är där Särö så långt varit starkare både med justa och ojusta medel.
Andra halvlek ska bli mer händelserik.

50 min: Hannes spelar fram Robban till ett upplopp på högerkanten där Robban dock väntar snäppet för länge med avslutet och kommer i dålig vinkel vilket gör att målvakten kan avstyra skottet till hörna – en bra kvitteringschans.
Hemmalaget kontrar några minuter senare men Dino går ut och klarar.

Kenan har så långt inte kommit till några bra chanser men får en möjlighet i 67 min när han dribblar sig in i straffområdet men ser inte hur ren han faktiskt är och kunde vänt upp bollen till andra foten och i princip rullat in kvitteringen.
Istället blir det ett avslut med fel fot som målvakten Joakim Ek enkelt plockar till sig.
Runt min70 har Walldia 5 bra minuter där bl.a Zett spelar in till Erik som försöker och försöker men inte får dit bollen från nära håll.

Eftersom Walldia inte får någon utdelning gör det att spelet kantrar över till hemmalaget igen och man utnyttjar verkligen de blottor som uppstår när Walldia trycker på.

Inom 4 minuter med början i min 74 fullbordar Oscar Samuelsson sitt hattrick när Walldia trycker på och han löper in och ifrån Walldiaförsvaret vid 2 tillfällen och gör både 2 och 3-0.

Walldianerna åker på den ena ”käftsmällen” efter den andra men ger sig inte. Vid ett inspel i Säröförsvaret plockar en trängd hemmamålvakt bollen och är enligt närstående inne i målet med bollen i händerna något domaren inte reagerade för.

I matchens sista minut dribblar sig Marcus in i straffområdet från vänsterkanten och fälls över ända av en hemmaförsvarare – solklar straff som slås säkert i mål av Nderim och som därmed fastställer slutresultatet till 3 -1.

Då har vi fortfarande inte vunnit på Särö IP. Senaste gången vi försökte var 19 juni 2014 i div 4 då vi efter underläge 2-0 hämtade in till 2-2 men föll med 3-2.
Marcus P, Robban, Kenan och Nderim var med då också. Men vi tog en gruvlig revansch på Wallevi i höstmatchen då vi vann med 7-0.

Sammanfattning:

Särö var ett kraftfullt lag som vann på ”tuffare tag” som borde gett mer än ett gult kort tycker jag nog, där var ”Burim Mehmeti lite snål” men vi önskar Särö lycka till i fortsättningen, och ser för egen del fram mot fortsättningen av seriespelet i augusti.

1-0 Oscar Samuelsson
2-0 Oscar Samuelsson
3-0 Oscar Samuelsson
3-1 Nderim Peci (straff, Marcus P)

Domare: Burim Mehmeti, Ass:Kazem Nejati, William Bengtsson