Årets avslutning för B-laget gick av stapeln hemma på Wallevi i ett helt fantastiskt sensommarväder.
Det var motstånd i form av seriens suveräner Lilla Tjärby IK som så långt inte hade förlorat någon poäng överhuvudtaget och således var klara seriesegrare.

Mot detta lag hade Walldia fått ihop ett lag med en del överraskningar men som förhoppningsvis skulle göra en bättre insats än den mot Våxtorp i förra veckan.

Ombytta var följande Walldianer:
Micke K, Robban, Hannes, Simon, Lutfi, Kalle, Arlind, Victor, Antonio, Sakhi, Eldin.
Avb. Zett , Nderim, Linus

Överraskningen Micke K hade tydligen en ”karriär” tidigare som målvakt vilket han tydligen inte lyckades hålla hemligt.

Domare för dagen Kalle Mattsson.
Nämnde rättskipare fick igång matchen några minuter tidigare än det var tänkt och det var inte fel med tanke på annalkande mörker som inträder ganska tidigt så här års, som tur var så var det klart väder.

Avvaktande spel från båda parter inledningsvis. Men gästerna sticker upp efter 10 min och har två heta tillfällen .
Ett utmärkt inspel från vänster missades grovt med i stort sett öppet mål.

Minuten efter - ett stolpskott efter ett inspel från högerkanten. Micke har tydligen tumme med fru fortuna .
Det såg inte så bra ut för hemmapojkarna att bli tillbakapressade så tidigt i matchen.

Hemmapojkarna gaskar upp sig och jämnar ut spelet, Simon Walldèn får till ett ribbskott från 15-20 m som kanske väckte gästernas burväktare Elias Bengtsson att det finns krut även i hemmalagets ”bössor”,

returen går ut till Sakhi som otroligt nog missade målramen från 4-5 meters håll,
där hade Bengtsson tur.

Det svänger igen, nu är det gästernas tur (otur) att missa ett upplagt tillfälle.
Men det ska snart ringa bakom Micke, gästerna har haft flest chanser så långt och tar också ledningen efter 24 min genom Agust Söderman.

Man ökar också på ledningen 2-0 i min 37 genom Mohammad Rashed Amini utan chans för Micke att avvärja.Nu kändes det som att gästerna tagit över matchen och att Walldia kanske skulle backa hem laget lite för att inte blotta sig allt för mycket.

Ett stolpskott till av LTIK innan pausvilan, hur skulle det här sluta ?

Spelmässigt såg det ganska bra ut ändå, man fick i alla fall inga vibbar från den dåliga insatsen förra veckan, Zett hade också kommit in och verkade spelsugen värre.

Så hände det som var viktigt och gav råg i ryggen.I halvlekens sista minut går Walldia till anfall på vänsterkanten och Lutfi på vänsterbacken kommer i skottläge med bästa foten och Bengtsson kan bara konstatera att det var inte mycket att göra åt, 1-2 inför andra mycket bra.

Andra halvlek:

Reduceringen var viktig för Walldia som kände att man nog kunde rubba gästerna. Zett var på spelhumör som han också visade efter 58 min när han försöker två gånger men till sist får in kvitteringen 2-2 bakom Bengtsson.

Spelet svänger fram och tillbaka och verkar kunna sluta hur som helst.

Dryga timmen spelad har gästerna först ännu ett ribbskott och därefter ett friläge som Micke klarar.

Till och med domare Mattsson får vara i händelsernas centrum när han plötsligt får en fluga i halsen som inte är det bästa som kan ske , Efter lite paus o drick är Kalle åter fit for fight igen.

För tredje gången tar LTIK ledningen när Pontus Larsson kommer fri efter en omställning där han kommer fri på högerflanken och kan lobba Micke. 2-3 med 20 min kvar.

Men hemmapojkarna ska få sista ordet när man kvitterar för andra gången och det är en het Zett Wyke som tar vara på en dålig rensning från LTIK:s försvar som Zett drar till direkt på utan chans för Bengtsson att parera.

Walldia är också nära att avgöra när Kalle har ett jätteläge med 4 minuter kvar men skjuter över.
Matchen slutar 3-3, rättvist i en mycket trevlig och händelserik match som var ríktigt underhållande .