14:00

Trönninge IF

Referat: BK Walldia - Trönninge IF

BKW – Trönninge IF Seriefinal 201003

Efter förra veckans bragd mot Snöstorp Nyhem väntade nu den “riktiga” finalen mot ett Trönninge IF som gjort en fantastisk säsong 2020.

Trönninge har speciellt imponerat defensivt och inte släppt in mer än 7 mål och samtidigt gjort 51 mål framåt på 9 matcher.

Walldia däremot har en sämre målskillnad där vi släppt in mer än dubbelt så många mål som TIF, men gjort ungefär lika många framåt. Det var alltså inte målskillnaden vi skulle luta oss emot, det var seger som gällde.

Det låg en förväntan i luften över Wallevi på lördagsförmiddagen där det fejades och klipptes överallt för att ge ett så gott intryck som möjligt till den förväntade storpubliken (50pers), årets match utan tvekan.

Följande spelare var kallade: Dino, MackeP, Robban, Tanne, Zett, Viggo, Kenan, Ludde, Noak, Nderim, Hannes Avb. Sakhi, Kalle, Simon, Besim, Jakob.

En trupp där Lucas Alsbjär och Jocke Sörensen utgått och Sakhi Akhlaqi och Marcus Petersson tillkommit sen förra matchen mot Snöstorp/Nyhem.

Dagens domare Egzon Bajramaj blåser igång matchen 14,00

Walldia startar i medvind i den ganska kraftiga ostanvinden.

Men matchen kunde fått en bättre start om man håller på Walldia.

Trönninge drar upp ett anfall på vänsterflanken och ett inspel når en helt ren Max Turnstedt vid närmaste stolpen och Turnstedt kan nicka in ledningsmålet redan i 2 min.

Vakna Walldia så får det inte gå till!

Matchinledningen är för övrigt jämn utan att något av lagen kommer till några direkta vassa avslut.

Men i 13 min bjuds publiken på en läckerbit av spelande tränaren Hannes Persson, ett inspel från Walldias högerkant möts av Hannes med en bicicleta som via gästande målvakten Karl Samuelssons fingertoppar träffar ribban,
den chansen var värd ett bättre öde men vad kan man förvänta sig när det inträffar i TRETTONDE minuten.

Walldia har nu en bra period,

ett par minuter efter ribbträffen blir Kenan hårt behandlad av Trönningeförsvaret när han är på väg igenom,

frispark döms ut i ett riktigt bra läge några meter utanför straffområdet lite till vänster.
Tanne anmäler intresse och han har en väl känd kanon i högerdojan, Samuelsson har ställt upp sin mur och tar själv sitt vänsterhörn, men han är ändå chanslös när Tanne dundrar in kvitteringen, 1-1 redan efter en kvart spelad.

Nu gällde det för Walldia att ta vara på kvitteringen och utnyttja medvinden.
Hemmapojkarna tar också nu över tillställningen ordentligt och Samuelsson får verkligen jobba hårt för att freda sitt mål.

Walldia försöker såga sig igenom gång på gång men det är hela tiden ett ben eller en fot i vägen.

I 21 min når Hannes högst på ett högerinspel och Samuelsson är chanslös men kan tacka en back som nickar bort på mållinjen.

Hårda tag är det och det genererar mycket avblåsningar. Walldia försöker hela tiden att spela sig igenom Trönninges försvarsmur. Men det är inte enkelt och man tycker att Walldianerna skulle variera sig mer och framför allt avsluta oftare t.ex på avstånd.

Noak får gult kort, Walldias första i min 39.

Halvleken närmar sig sitt slut och den har dominerats totalt av Walldia, gästerna har inte haft mer än ett avslut på mål, men det är fortfarande 1-1 när domherren blåser till pausvila.

Efter paussnack om att hemmalaget verkligen har matchen i sin hand och att det bara gäller att knyta igen säcken går vi ut till andra halvlek med gott mod.

Andra halvlek

Det här med att avsluta får vi se en minut in i andra halvlek. Walldianerna har jätteläge och snurrar runt Samuelssons domäner men ingen kommer till avslut, ett typexempel på Walldias problem, vad är det för fel på en vanlig tåfjutt?

Walldia fortsätter dominera trots motvinden. Marcus Pettersson skulle nog haft straff när förvarare tog till livtag på honom för att stoppa honom.

Det var väl själve den, ska det inte gå att få dit bolluslingen.

Istället är det på vippen att TIF tar ledningen, Samuelsson har tidigare visat upp sitt fina tillslag på bollen nu slår han till ända från eget straffområde mot Dino som naturligt står en bit ut i sitt straffområde, men Dino hinner bakåt och kan boxa bollen över ribban.

Men så blir vi bönhörda, i 58 min när måltjuven Viggo slår till, Zett har bollen på vänsterkanten och slår efter några dragningar in bollen lågt mot närmaste stolpen, där dyker Viggo med dödsförakt och nickar in ledningen, han tackas med en TV puckshög av polarna men det tror jag säkert att han stod ut med.

Nu leder Walldia och är i div 5, men det är drygt en halvtimme kvar.

Ledningsmålet för Walldia får fart på Trönninge, nu får man krypa upp ur skyttegravarna.

TIF är också farligt nära några gånger och Walldiaförsvaret får verkligen jobba.

Min 61 TIF nickar över från nära håll
Min 68 Dubbelchans där Dino först och därefter Robban står i vägen.
Walldiaspelarna får jobba hårt under Trönninges press.
några behöver också byta vilket inte blir så välsynkat alltid.

Så ger Trönninges press utdelning i min 83 när inhopparen i Trönninge Felix Johansson kan trycka upp 2-2 i nättaket. Det var vad Trönninge behövde.

Det återstår 7 min + tillägg 6 min efter mycket avbrott i andra halvlek.

Walldiaspelarna stångade pannorna blodiga mot gästerna försvarsmur de sista minuterna.
Närmast var Tanne när han nickar strax utanför. Men det vill sig inte.

Trönninge håller undan och visar varför man släppt in så lite mål under säsongen.

Sammanfattning:

Walldia kunde inte följa upp den fantastiska insatsen man gjorde mot Snöstorp/Nyhem förra veckan. Men problemet har under året varit att vi skaffat oss en allt för dålig målskillnad då vi i en del matcher mot klart sämre lag inte gjort det med större marginal som de två andra topplagen mäktat med.

Det blev också som vi förutspådde målskillnad som avgjorde vart seriesegern skull hamna.

Walldia får hoppas på Alet i div 3 kvalet som börjar nästa helg och att det då blir lediga platser i div 5 där vi definitivt hör hemma.