Referat: Kornhult/Hishult FF - BK Walldia

En sen match en söndag i september, det var nästan garanti för att Kornhults trogna publik inte hade så mycket annat för sig än att gå på fotboll och se KHFF mot Walldia.

Walldia jagar ju en topplats i årets rumphuggna div 6 södra. Enkelserien ger inget utrymme för några blindskär om man ska ha någon möjlighet att avancera till femman nästa år.

Det var därför ett gäng ganska spända spelare som anlände till IP en stund innan avspark kl 16.00. Vi hade bytt om på Wallevi av hänsyn till Pandemin.

KHFF har i serien blandat och gett så här långt, men det är inte ett lag man nonchalerar, det har vi tidigare år fått erfara.

Några tidigare skadade (Nderim och Besim) spelare var åter skadefria och var nu med i truppen.
Truppen för dagen:
Jocke, Robban, Tanne, Jakob Zett, Simon, Kalle, Nderim, Kenan, Hannes, Viggo
Avb: MarkusP, Besim, Sakhi, Eldin, Micke

En kort match blev det för Simon som redan efter 3 minuter blir sparkad på knät på ett olyckligt sätt. Han kan inte fortsätta utan ersätts av MackeP i en defensiv mittfältsroll.

Ganska jämnt i början utan några öppnare möjligheter för något av lagen.
En iakttagelse är att Walldianerna har problem inledningsvis med att hitta några större ytor för uppspelen. Då Kornhult IP är ganska mycket mindre än vad Wallevi är.

I 12 min får så KHFF en frispark från ganska långt avstånd. Ludvig Persson i hemmalaget slår bollen högt mot vänstra delen av målet, Jocke verka bli överraskad och släpper den förbi sig och plötsligt har KHFF tagit ledningen på sin första möjlighet.

Men smolk i glädjebägaren för hemmaspelarna ska det bli ganska omgående. Nderim som varit borta ganska många veckor och riktigt lyser av spelglädje när han får igång sina löpningar på vänsterkanten. Han tar sig fram långt ner på vänsterkanten innan han spelar vägg med Kenan och snitsar in kvitteringen utan möjlighet för hemmakeepern Jakob Lundkvist att göra något åt.
1-1 efter 17 minuter och ordningen är återställd.

Men det är fortfarande svårt för Walldianerna att hitta ytorna som man behöver, och spelet mitt på plan är ganska jämnt och hemmalaget är inte ofarliga även om det är gästerna som har mest boll.
Det dröjer ända fram till det är 5 minuter kvar av första halvlek innan något värt att notera inträffar.

Inom loppet av två minuter min 41-43. Nderim först efter en bra dribbling till vänster där han avslutar med ett avslut mitt på Lundqvist. Minuten efter kommer Hannes loss från mittplan men avslutar precis utanför. Den tredje chansen står Nderim för när han dribblar sig fri men avslutar strax utanför.

Pausvila

Walldia känner nu att man jobbat sig till ett överläge och är det laget som skapar chanserna i matchen. Men man får passa sig eftersom man erhållit inte mindre än tre varningar i första halvlek, vi har inte råd med några avstängningar var vi överens om.

Andra halvlek

ska bli riktigt bra med Walldiaögon sett.

Bröderna Persson ska komma igång ordentligt.

Hannes är först- avslut rakt på Lundqvist.

Min 52 – Nderim fortsätter cirkusen på vänsterkanten. Han dribblar av sin uppvaktning och tar sig in i straffområdet innan uppvaktningen från hemmaförsvaret blir för intensiv och Peci åker omkull. Domaren för dagen Naser Gashi kan inte undvika att blåsa straff.

Hannes stiger fram och sätter dit straffen till vänster om Lundkvist och äntligen har Walldia tagit ledningen 1-2.

Walldia biter sig nu fast på hemmalagets planhalva och sätter press på hemmaförsvaret ordentligt. Chanserna avlöser varandra.

Det är från kanterna genombrotten kommer - Kalle på högerkanten bryter in och ser Viggo centralt som möter perfekt och dunkar upp 1-3 i nättaket i min 57.

Drygt 4 min senare är Hannes på vippen att öka på ledningen men Lundqvist klarar avslutet.

Nderim är fortsatt aktiv och är den som ligger bakom nästa mål och det är Viggo igen som är mottagare och bollen sitter än en gång i nättaket 1-4.

Besim och Micke in på plan, Kalle och Jakob ut.

20 min kvar och Walldia har total kontroll på matchen.

Tanne är nära att näta när han är snabb med avslutet när Walldia tilldömts en frispark nära straffområdes linjen men Lundqvist har tur att få bollen rakt på sig.

Hannes prickar stolpen innan han MackeP och Viggo byts ut, Kalle åter på plan och Sakhi och Eldin kommer in.

Sista kvarten jämnar spelet ut sig något men Walldia har full kontroll och spelar av resterande minuter.
Hemmalaget skapar i stort sett ingenting innan Naser Gashi blåser av matchen.

Sammanfattning:

Ett styrkebesked av Walldia som visade att man kan spela med press vilket det handlar om nu i slutskedet.
Nu gäller det tuffare motstånd i näst sista omgången nästa lördag då Snöstorp/Nyhem väntar i Halmstad.
Skönt att se Nderim igång igen, han gjorde en mycket bra insats och låg bakom mycket i denna matchen.

1-0 Ludvig Persson
1-1 Nderim (Kenan)
1-2 Hannes straff (Nderim)
1-3 Viggo (Kalle)
1-4 Viggo (Nderim)

Domare: Naser Gashi