19:00

BK Walldia

Referat: Vapnö IF - BK Walldia

En hektisk vecka avslutas med en dust mot Vapnö IF ute på idrottsplatsen med adress Bjällbo på Vapnöslätten i Halmstad.

BKW gjorde en ganska bra insats mot Kornhult/Hishult/Våxtorp i måndags även om vi skulle gjort ett par tre mål till med tanke på hur överlägsna vi var stundtals.

Det har tidigare i säsongen varit samma visa. Vi har bommat oerhört många chanser. Vissa matcher har det behövts 5-6 chanser för att få ett mål.
Det duger väl när man kanske skapar 20 chanser mot ett sämre motstånd, men när man möter tufft motstånd blir man ju inte effektivare direkt.
Det har varit så i de flesta matcherna mot tuffare motstånd.

Samma scenarium skulle publiken runt Vapnö IP få se denna vädermässigt underbara kväll.Vi har ju mött Vapnö två ggr innan i år och visste vad som väntade. Vapnö är ett fysiskt och viljestarkt lag som har farliga omställningar och en bra målvakt i Simon Bjurgard . Bjurgard skulle komma att spela en huvudroll denna afton.

En komisk händelse kanske kom att prägla kvällen lite grann. På väg till matchen tog en bil en genväg över Galgberget där Luftvärnsregementet LV6 har sina skjutbanor, fel val i en korsning höll på att sluta inne på skjutbanan. På tal om prickskjutning senare under matchen.

Avb: Sakhi, Lucas, Besim, Daniel

Matchen igång och publiken han knappt sätta sig innan Vapnö fick visa upp sitt signum.
Snabb omställning på vänsterkanten och Abderizak Ali avslutar och bollen förbi Jocke och tar i stolpens insida studsar ut igen, då Noak får tag i bollen på linjen men domaren belägen på mittlinjen är övertygad att bollen är inne
– mycket märkligt men inget att göra åt eftersom domaren blåst mål.

1-0 alltså efter knappt en minut. Inte riktigt den öppning vi förväntat oss.

Chocköppningen verkar skaka om Walldia som tar en 10 minuter på sig innan man börjar dominera händelserna men hemmalaget visar gång på gång att man har sin plan klar, omställningar och det med en jäkla fart.
Men det tar en kvart innan Walldia bosätter sig i närheten av hemmastraffområdet.

Ludde spelar nu på högerflanken, förra matchen vänsterback allt för att ”säkra ” Robbans kantlöpningar.
Just Ludde har ett bra inlägg som Manne är nära att nicka in – men bollen smiter precis utanför. Walldia biter sig fast på Vapnös planhalva och jobbar sig till 3-4 hörnor men Bjurgard vägrar kapitulera och Vapnöförsvaret jobbar med framgång.

Green har sitt första friläge efter 14 minuter men kommer lite för nära och Bjurgard klarar.

Walldia fortsätter med ett rörligt spel men har förtvivlat svårt att komma till öppna möjligheter.
Walldias press avtar en del och Vapnö får nya möjligheter till omställningar när Walldialaget inte är riktigt samverkande.
En Vapnöspelare tar sig in i straffområdet efter 20 min - får en möjlighet men fälls , straff tycker domaren och det var väl inte någonting att säga om det. Markus Klasson sätter straffen lågt i Jockes vänsterhörn och plötsligt var det 2-0.

Många ”långa ansikten ” i bortaklacken som säkert inte tyckte att 2-0 speglade händelserna på plan så långt.

Mycket tid kvar så det var bara att ta nya tag, tror inte att Vapnö orkar hålla uppe sin energikrävande fotboll.
Matchbilden är densamma, Walldia bommar, Vapnö kämpar och det framgångsrikt. Ibland missar Vapnöförsvaret som när Green får ett nytt friläge, men än en gång snuvar Bjurgard oss på en reducering.

Walldia stångar pannorna blodiga resten av halvleken innan domare Nielsen blåser av första halvlek.
Mycket energi kvar i Walldia under pausvilan där man är överens om att Vapnö kommer att krokna efterhand och det är bara att fortsätta mala på.

Byte i paus när en trött Jakob byts ut mot Lucas Alsbjär.

Walldia tar omgående ett bastant grepp om händelserna. Walldianerna snurrar som bålgetingar runt och i Vapnös straffområde, Hannes avslutar, Manne nickar utanför, Green igenom.

Ett tag börjar man tro att det finns en plexiglasskiva i målet, men det är ju Simon Bjurgard som är helt outstanding.
När sen en Vapnöspelare får bollen på handen och domaren inte ser vad alla andra ser, är jag övertygad att detta ger inga poäng.

Men så blir vi bönhörda när Hannes hittar Kenan centralt i straffområdet och trötta Vapnöben inte hinner fram för att sätta P för en viktig reducering, 2-1 och 20 min kvar, kanske kanske.

Walldianerna ser fortsatt pigga ut och hemmaspelarna börjar ”knäa”.
Walldianerna får så klart ny energi av reduceringen.

Men Bjurgard är fortsatt pigg.
De sista minuterna ser ut som matchen i stort, med skillnad att vi nu äntligen spräckt nollan.
Stundtals flipperspel i Vapnöförsvaret och oturligt för Vapnö får en hemmaspelare bollen på handen i 82 min. Domare Nielsen blåser straff, hemmaspelarna protesterar, men det ska man inte göra då de haft domaren med sig tidigare. Det jämnar i regel ut sig.
Bollen på straffpunkten, fram stiger Kenan Ramadani som stod i samma position i premiärmatchen i våras. Då fick han en konstig träff så Bjurgard bara kunde plocka bollen till sig. Men nu satt bollen säkert även om Bjurgard kom ihåg och kastade sig åt rätt håll.

Tid kvar men Vapnö håller ut. Besim Fetahi Walldia får spela sista minuterna då Edvin Frick får byta efter ”kramp i hela kroppen” - bra jobbat.

2-2 står sig de minuter som återstår.
Viktigt att inte förlora till Vapnö för Walldias del även om vi såklart skulle haft tre pinnar.
Men det satte matchens bäste spelare Simon Bjurgard stopp för.