BK Walldia

Referat: Kornhult/Hishult/Våxtorp - BK Walldia

Då var det äntligen dags för seriefotboll igen. Var stod Walldia i formhänseende?

Har spelarna skött fysiken under det drygt 5 veckor långa uppehållet? Visserligen har träningen varit igång ett par veckor men träning och matcher är olika ”kapitel”.

Det visade sig också att en del fortfarande fastnat i hängmattan då det saknades en del namn sen förra matchen mot KHV-nämligen 6 man.

14 gossar hade i alla fall inget annat för sig denna vädermässigt sköna kväll på Kornhults IP.

Det är några år sen man var här senast. Men man känner igen många ansikten runt den fina gräsplanen, Kornhult har alltid haft många supporters som ställt upp för sin förening i vått och torrt.

De tre kommande matcherna kan innebära avgörandet för BKW i årets serie. Ska vi hålla vår position i serietabellen och bli sämst 2:a?

Först KHV, därefter Vapnö borta och sen Ysby hemma.

Följande BKW trupp var nerplitade på spelarförteckningen denna måndagskväll.

Jocke
Robban, Manfred, Lucas, Ludvig
Sakhi, Kenan, Edvin, Hannes, Zett
Green
Avbytare: Simon, Noak, Daniel.

Dagens motståndare gjorde en mycket bra insats när vi möttes på Wallevi 24 maj och det var nära att man snodde alla poängen med sig hem. Jocke räddade oss den gången när han på övertid räddade ett friläge.

Matchen igång i det sköna vädret, men vi hade solen rakt i ögonen, hade varit bra med en keps kanske - som jag inte hade packat ner.

Walldianerna är tända – det syns direkt då det är Walldia som har mest boll och som skapar chanser.

BKW får också en hörna i inledningen från höger som Zett sin vana trogen skruvar in nära mål, där dyker en vig Manfred upp och med skallen förlänger han bollbanan in i bortre gaveln, 0-1 och en bra början för de för kvällen vittröjade Walldianerna , tid 4 min.

Walldia trummar på och idkar ett rörligt spel med många passningar. KHV kommer ingenstans med sina anfallsförsök, och det känns som att ett andra mål är ganska nära för gästerna.

Hannes får en bra chans men skottet smiter precis utanför höger stolprot. Hannes har strax efter en ny chans- denna gängen med skallen efter en högerhörna, men ingen kraft i bollen vilket inte bereder hemma keepern Jakob Lundqvist något större besvär.

Några minuter därefter, närmare bestämt i minut 18 ska Hannes få en ny chans, Målvakten räddar igen men kan inte göra något åt att Kenan rakar in returen till 0-2 tid -18 min. Väldigt rättvist så långt.

En annan som är löpvillig är Zett Wyke och han ligger bakom mycket bekymmer för hemmalaget som nu enbart får ägna sig åt att jaga boll.

I 24 min har Zett ett bra skott vid stolproten som är nära att slinka in. Men ju närmare halvtimmen spelad vi kommer ju mer vaknar hemmalaget eller om det är Walldia som mattas lite kanske.
Men Walldia är ändå nära att öka på sin ledning när hemmapojkarna trycker på och det öppnar sig en omställning för Hannes som frispelar Green men Green får ingen riktig kraft i sitt avslut utan Lundqvist kan plocka upp lädret ganska enkelt.

Nu sker en viss scenförändring och Walldia mattas lite grann.

KHV jobbar sig till en frispark i ett utmärkt läge i min 32.

Det blir nog lite fel där när Jocke sen dirigerar försvarsmuren, KHV tackar för det och kan prickskjuta in reduceringen i Jockes vänstergavel. KHV får extra energi av målet och jämnar ut spelet sista kvarten, innan lagen går till pausvila efter 45 spelade minuter.

Coach Pålle var lyrisk under pausvilan och menade att första halvtimmen var bland det bästa vi presterat under året. Nu gällde det att åter komma i förarsätet och inte ge hemmalaget fler möjligheter att sticka upp.

Inga byten under pausen.

Vem skulle ta tag i skeendet på plan i andra halvlek. Att ge hemmalaget ”lillfingret” kan vara lömskt, det gäller att Walldia kommer upp på samma nivå som in första halvleks inledning.

Walldia börjar andra halvlek precis som vi önskade.

Green hittade sina löpvägar och efter 50 min sliter sig Green loss, men i straffområdet görs han ner av Lundqvist som varnas och som dessutom får en straffspark på halsen.

Kenan sätter distinkt straffen i nät och ledningen för gästerna var därmed 1-3,

lite lugnare för oss om nu hemmalaget skulle hitta fler ”energimoment”.

Men det ska bli Walldia som hittar sitt momentum igen från första halvlek.

Det radas upp flera chanser för Walldia men KHV sliter och håller sig fortfarande kvar i matchen.
I 65 min byter Noak av Sakhi . Ett par minuter senare är det nära för KHV när ett skott ändrar riktning på en Walldiafot och är nära att ställa Jocke, men han lyckas boxa bort bollen från det farliga området.

Med kvarten kvar är det ännu en gång riktigt nära för Walldia när en offensiv Robban Anderson nickar i stolproten på ett bra inlägg av Wyke.

Med 10 kvar kommer coach Pålle in på plan när han byter av Edvin Frick. Ett offensivt byte när måltjuven Pålle kommer in på plan.

Walldia fortsätter att skapa vassa möjligheter men det är som förgjort att få bollen i mål, dessutom är Lundqvist riktigt bra.

De bästa chanserna de sista minuterna:
Min 87 Kenan nära att nå bollen med skallen på högerinlägg
Min 88 Green solo - Lundqvist en jätteräddning till hörna
Min 89 Kenan rundar Lundqvist men kommer för långt ut mot kortlinjen för att kunna få in bollen till en ren Robban.

Strax därpå blåser domare Bajramaj av matchen som slutar med en rättvis seger för gästerna som borde varit ett par mål större.

En riktig laginsats som visade att orken är det inget fel på och att många visade framfötterna Nu väntar vi på Vapnömatchen på fredag som är riktigt viktig för den knallhårda serietoppen där det bara skiljer ett poäng mellan de tre främsta lagen. Slut nu upp alla Walldiaanhängare på Vapnö IP fredag 8 aug 19,00.