Fler och fler klubbar får känna på att det är inte självklart att alla ungdomar ska spela boll inte.
Jobbigt har KIK haft det i inledningen av årets serie också, man ligger sist i serien och har inte snott till sig en endaste poäng än så länge.

KIK hade förmodligen inte heller några större förhoppningar att sno några poäng av Walldia som hittills gått fram som en ångvält i serien. Om inte ångvält så kan man kalla det för ett SJ-tåg med några ”signalfel” ut efter vägen, då vi tappat några onödiga poäng.

Inför matcher som torsdagskvällens drabbning är det lätt att man bara tänker på tabellplaceringen och inte att det inte duger att sätta ut skorna - att motivera laget helt enkelt.

Walldia kom till spel med i stort sett samma lag som i förra omgången besegrade Lidhult med stora siffror.

Green
BPB: Albin, Rinor, Hannes, Kenan, Daniel.

BKW kör vidare med uppställningen 4-5-1 som fungerat bra så länge man använt den formeln, nyckeln är ett mycket rörligt mittfält.

Lagavallen en klassisk välskött arena som får en att minnas många härliga fotbollstunder, enda oron man kände var om mygg och knott skulle attackera vilket man varit med om förut, i alla fall som åskådare, en spelare får inte vara så stilla att man har problem med mygg.

Domare Ismail Kurt blåser igång matchen. Det är Walldia som inledningsvis dominerar bollinnehavet. Hemmalaget verkar ändå vara löpvilliga och inställda på att göra det jobbigt för gästerna.

Redan i första minuten kasserar man in sin första varning när förra Walldiaspelaren Arton Marku får en visning av ”ostskivan”
2 min in i matchen är det Johan Green som står för första farligheten när han med en lobbnick träffar nättaket från ovansidan.

Walldia har vissa svårigheter med avgörande bollar och att göra de där uppoffrande löpningarna för varandra. Medan hemmalaget mest ägnar sig åt att ”förstöra” för motståndarna.

Sakhi på Walldias högerflank är däremot löpvillig värre och efter 10 min ska Sakhi ge Walldia ledningen. Sakhi har kommit över på vänsterkanten efter att Johan Green längst fram kommer ner på högerkanten och med ett inlägg hittar den inlöpande Sakhi i straffområdet och som med ett mycket snyggt volleyskott förpassar bollen i nät bakom burväktare Patrik Börjesson i hemmalaget.
Sakhis första A-lagsmål i Walldiatröjan.

Med målet biter sig Walldia fast på KIK:s planhalva. Sakhi är nu uppe i varv och får en ny chans på högerkanten denna gången där han är mer eller mindre solo med Börjesson som hinner lite före Sakhi och kapar densamma utan någon som helst reaktion från domare Kurt – märkligt.

Spelet pågår mer eller mindre enbart på KIK:s planhalva och det blir mer eller mindre ”punkthändelser” från Walldias sida.

Min

20 Green till Edvin som missar möjligheten.

21 Zett igenom ensam med Börjesson, Börjesson gör en bra räddning.

25 Robban nickar utanför.

27 Trycket ökar mot ett hårt ansatt KIK-försvar men chanser uteblir trots det.

36 KIK:s första skott på mål avlossas med kraft av Per Pettersson.

37 Green börjar löpa in sig han löper igenom men skjuter utanför.

38 Green igenom igen, Börjesson klarar.

39 Noak gör en bra central löpning och kommer till avslut som Börjesson klarar även det, tror Börjesson är uppvärmd nu.

Så med 2 minuter kvar av första halvlek hittar William en ständigt löpande Johan Green som nu hittar nätet bakom KIK:s bäste kämpe.

Ismail Kurt tycker nu att vi ska ta en paus och dricka lite och utvärdera 1:a halvlek.

Tränarduon ger sin syn på första halvlek och kommer fram till att det varit lite för lite uppoffrande löpningar, därmed har KIK också kunnat försvara sig ganska bra. Sakhi, Besim, Noak lämnar plats för Rinor Kenan och Hannes.

Andra halvlek ska bli som den första med många händelser med skillnaden att effektiviteten ökade.
Resten av avbytarna kommer också in efterhand.

Min.
55 Manne slår en härlig genomskärare som når Green på språng och som hittar burgaveln 0-3.

58 Hannes snor bollen från en motståndare och sätter enkelt 0-4.

63 Robban hittar en ständigt löpande Johan Green som lobbar Börjesson och så var 0-5.

64 En repris på ovanstående med viss reservation på assisten, men Green sätter bollen i burgaveln -0-6.

4 mål på 9 minuter, nu börjar det likna effektiivtet.

Walldia slappnar av verkar det som när KIK hittar en spricka i försvarsmuren och reducerar till 1-6.
Walldianerna deppar inte ihop för det utan fortsätter på den inslagna vägen efter en liten ”paus”
Direkt efter avspark blir Rinor ojust stoppad innanför straffområdet och får en straff med sig som Rinor själv slår i mål - 1-7.
72 Green omväxlar med att spela fram Hannes till 1-8
Hemmalaget går nu princip på tandköttet och i fjärran hör man från campingen på Lagavallen låten ”Rose Garden” med texten ”I beg your pardon” (Ursäkta) kanske kan tolkas som en ursäkt från Walldia för överkörningen i andra halvlek och det var inte slut ännu.
Ännu värre ska det bli.

81 Isak Johansson i KIK får 2 gula och är därmed utvisad.

84 Green gör sitt 5:e mål för dagen när han blir framspelad av Albin.

Green blir därefter utbytt. Pålle på bänken har nu börjat bli sugen och kommer in på planen inställd på att verkligen ge allt. Som den gamle måltjuven han är kan han lukta sig till platser på plan ”där det händer”

Han är nära själv direkt men ett par minuter senare löper Pålle på en boll mot ena stolpen och når den precis innan linjen och kan spela in till Sakhi som är på plan igen och som spikar slutresultatet 1-10 i min 88.

Sammanfattning:

Ett resultat som talar för sig själv, orken tröt för hemmalaget i andra halvlek och man var chanslösa helt enkelt, dessutom löpte Walldia mer i andra halvlek och det gav tydligt resultat. Myggen höll sig på avstånd och vi kan nu fira midsommar i lugn och ro och börja ladda för en mycket viktig match nästa vecka mot Andersberg.