Lidhults GOIF

Referat: BK Walldia - Lidhults GOIF

Glada målskyttar….

Har Walldia tränat målskytte månntro? Det ryktades det innan matchstart. Walldianerna hade lilla julafton när vi mötte Lidhult förra gången och nu vankades en repris kan jag tänka mig.

Det har ju som bekant varit lite måltorka med Walldiamått mätt den senaste månaden och det var med spänning vi äntrade en fin matta på Wallevi för att se om övning skulle ge färdighet. Gästerna från de djupa skogarna i Småland kom ganska sent till Wallevi och även domaren för dagen var på plats så nu fanns det förutsättningar för match i alla fall.

Lite skador finns i truppen för närvarande, Tanne Roslund är borta för resten av säsongen och Marcus Pettersson har varit borta nägra veckor nu med sitt ljumskproblem. Istället träder tre seriedebutanter in i truppen Edvin Frick, Noak Bolmgren och Albin Halimi. Vi mönstrade därmed full bänk trots allt.

Gästerna har kämpat på i serien och besegrat Knäred vid 2 tillfällen. Man spelade väldigt tufft när vi möttes på Lomövallen och där duggade korten ganska tätt, mycket beroende på att domaren i den matchen inte lade nivån direkt från början.

Avb: Albin, Simon W, Sakhi, Edvin och Noak

Sin vana trogen startar Walldia med högsta växel. Vilket redan efter 2 min ger resultat då en av dagens gladaste målskyttar Zett Wyke äntligen får sätta sitt första mål för året efter att ha haft åtskilliga möjligheter tidigare, det hett efterlängtade målet sitter stolpe in otagbart för gästernas målvakt Joakim Friberg.

Direkt efter avspark får gästerna en omställningschans där Walldiaförsvaret inte riktigt hänger med i svängarna så när som Manne Walldèn som resolut sätter stopp för motståndaren innan han kommer till avslut.

Efter den situationen tar Walldia ett bastant grepp om händelserna på plan.
Förra matchen trivdes spelande tränaren Hannes Persson med den centrala rollen på plan och är även nu ständigt på hugget.
Hannes får 2 bra möjligheter med några minuter mellanrum, först slår Zett ett inlägg som Hannes nästan förvaltar på rätt sätt, men bollen tar i stolproten till Fribergs lättnad.
Nästa möjlighet räddar Friberg med en fotparad. Men tredje gången gillt sitter 2-0 i nät efter ett mycket fint triangelspel in i straffområdet där Green är näst sist på bollen innan Hannes förverkligar 2-0 i nät bakom en vilt kämpande Joakim Friberg.

2-0 var lite av en propplösare för Walldiaoffensiven som den sista kvarten kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg.

William på högerbacken hittar en fin korridor på högerflanken och är inte sen att utnyttja den. När då Green balanserar på kortlinjen på andra sidan och sedan hittar en inlöpande William betyder det 3-0 med halvtimmen spelad.

3-0 var Williams första mål i Walldiatröjan vilket genererade befogad glädjeyttring.
Rinor har gått ut och Sakhi har kommit in.

Green är ordentligt på hugget och får en ny möjlighet knappt 10 min senare, men avslutet blir tamt och vållar inte Friberg något större besvär.

Firma Green/Sandberg var dock inte klara för dagen utan väluppfostrad som William är så bjuder han tillbaka ett par minuter senare och serverar Green en boll han inte kan missa, 4-0 var därmed ett faktum.

Hannes hinner också skjuta utanför innan domare Urim Cejku förkunnar att det är dags för pausvila.

Tränare Pålsson var nöjd under pausvilan och sa till och med att det var riktigt bra när Walldianerna var riktigt fokuserade på uppgiften.

Andra halvlek
innebar att Walldia började byta in resten av avbytarna efterhand.

Walldia är ganska överlägsna och målvakt Friberg hos gästerna börjar tröttna och är inte på bästa humör. Det blir inte bättre när Hannes några minuter in i andra halvlek balanserar på högerkanten innan han får in bollen till Green som gör 5-0.
Friberg har uppfattningen att bollen är utanför linjen och protesterar högljutt, den uppfattningen har inte domaren och målet godkänns till Fribergs förtret.

Lidhults bästa chans så långt kommer efter timmen spelad när Vispen ställs mot en frispelad Lidhultspelare på vänsterkanten, men Vispen klarar galant.
Walldia är ganska överlägsna nu och Lidhultförsvaret har sannerligen att göra, och det smäller stundtals ordentligt i närkamperna.

Händer en hel del framför framförallt Lidhults mål.

-Simon Walldèn är igenom och skjuter strax utanför.
- Hannes hårt lågt avslut som Friberg gör en jätteräddning på.
- Lidhult ny möjlighet där Vispen gör ännu en bra räddning på.
10 minuter kvar och Walldia skruvar åt tumskruvarna ett varv till.
-Frick står för förarbetet när Kenan från nära håll dunkar upp 6-0 i nättaket.

Lidhult ger sig inte och när Walldia trycker på uppstår öppningar bakåt. Vispen får göra en tredje räddning i andra halvlek när Lidhult ställer om med 7 minuter kvar.

Innan domare Cejku blåser av ska Hannes få göra sitt andra mål för dagen efter att Kenan dragit upp anfallet och spelar tillbaka till Hannes som spikar slutresultatet i matchens sista minut 7-0.

Sammanfattning:

Walldia gör en utmärkt insats och får betalt för den intensiva forecheckingen. Femmanna mittfältet skördar ett tryck som inte Lidhult mäktade stå emot.

Många var bra, för att inte säga alla. Kul att se. Nu gäller det att konservera formen till det är dags att möta Andersberg på bortaplan 28 juni som är sista matchen innan sommaruppehållet under juli månad.

1-0 Zett Wyke (Hannes Persson)
2-0 Hannes Persson (Johan Green)
3-0 William Sandberg (Johan Green)
4-0 Johan Green (William Sandberg)
5-0 Johan Green (Hannes Person)
6-0 Kenan Ramadani (Edvin Frick)
7-0 Hannes Persson (Kenan Ramadani)

Domare:Urim Cejku