14:00

BK Walldia

Referat: Ysby BK - BK Walldia

Underbart med sång igen…

Walldia har haft svårt en tid att omsätta sina chanser i mål. Det har skapats chanser men vi har fått jobba så hårt för att varje pyts”. Det har gjort att vi tappat 6 poäng genom tre oavgjorda matcher på raken. Vi är fortfarande obesegrade men har tappat ett par placeringar i serietabellen, en tredjeplats efter Andersberg och Vapnö. Vi har ändå visat god lagmoral då vi kvitterat underlägen i slutskedet i 2 av matcherna.

Det var söndag och det hade varit problem för tränarna att få ihop lag till matchen. Sweden Rock var en av anledningarna till en del återbud. Men till sist lossnade det och en trupp på 15 man kunde presenteras.
Hade kanske räckt med 12 man egentligen då Ysbys omklädningsrum knappast är anpassat för ett seniorlag på 15 man. Ombyte fick ske i en viss ordning för att inte riskera att med armbågarna slå omkull någon kamrat.
Inte bara att det var trångbott gjorde att hemska vibbar dök upp . Sist vi besökte det omklädningsrummet (2017) fick vi stryk med 13-3.
Några av Walldias banemän från den matchen finns som tur är i andra föreningar numera. Otto Nilsson 6 pytsar - numera i LFK, både Pålle Pålsson 4 mål och Lucas Alsbjär 1 mål är numera Walldianer.

När vi ändå missar att vi naturligtvis inte skulle få tillstånd att spela med våra nya tröjor mot hemmalagets svarta var det inte utan att man funderade på hur det här skulle sluta.

Trots erbjudande från Ysby att låna deras reservställ gör ordförande Jonte här en hjälteinsats när han med bilen på 2 hjul slår nytt rekord mellan Ysby-Wallevi t/r för att hämta reservtröjor.
När väl reservtröjorna är på killarna så är självförtroendet tillbaka. Det var nog tur att det inte var någon poliskontroll på vägen.Ysby-Vallberga.

Munkavallen var som vanligt i bra skick. Vädret hyfsat om än ganska blåsigt i planens längdriktning.
Års debut i serien gjorde Simon ”Vispen” Nilsson som var lite osäker på sin status efter skadan tidigare i vår när vi mötte Rinia i DM. Statusen var det inget fel på skulle det visa sig.

)

Denna gången 5 man på mitten för att inte riskera underbemanning i den zonen vilket delvis blev fallet när vi möttes på Wallevi tidigare i vår.
Vispen blir satt i arbete ganska omgående när domare Persa tutar igång matchen.
Lagen känner på varandra inledningsvis . Walldiaförsvaret släpper efter 7 minuter till en möjlighet för ”June” som får en utmärkt möjlighet och lossar kanonen, ett bra skott som suttit precis under ribban om inte Vispen visat sig på styva linan och ”vispat” bollen via ribban och över, en strålande räddning som kanske kunde varit avgörande för matchen om bollen gått in.
Walldia tar över mer och mer av spelet och är också laget som visar upp ett riktigt trevligt kortpassningsspel via mittplan. Chanserna radas upp efterhand och Ljungberg i hemmakassen får verkligen slita för dagtraktamentet.

Men det ser ändå inte riktigt bra ut med Walldiaögon, framför mål till synes solklara chanser missas gång på gång.
Kalabalik i YBK försvaret men bollen vill inte in. Kenan bommar, Green bommar, Zett kommer inte till skott. Men så kommer frälsaren Green efter lite flipperstudsar äntligen och trycker in ettan - så välförtjänt och skönt efter 23 minuter.

Walldia dominerar nu. Man ”broderar” verkligen på mittfältet med Hannes som primus motor.Ysby får bara jaga boll och Walldia har koll på Junefalk.10 minuter efter första målet kommer tvåan trodde vi - men tyvärr avblåst för offside.

Lite frustration bland Walldianerna kunde skönjas, trots ledning 0-1 men man skapade så mycket att det borde varit mer. Man sköt högt och lågt och räddade inte Ljungberg var det en fot eller ett ben i vägen.

Men så efter 37 min är Lucas med i offensiv position och hittar Green som rundar Ljungberg innan han sätter 0-2 i staget till vänster om Ljungberg, bollen studsar ut igen. Domare Persa får springa fram och kontrollera att bollen passerat linjen helt när så sker.

Det känns lite stabilare nu med 0-2 i ryggen och en fullständig kontroll på hemmalaget.
Vi föredrog att stanna ute efter att signalen för pausvila ljöd över Munkavallen.
Mycket beröm till spelarna för insatsen i första halvlek. Årets bästa hittills förkunnade Pålle.

Andra halvlek gällde det att inte slappna av och släppa över kommandot till de svartklädda. Men det kändes faktiskt inte som att så kunde ske, Ysby imponerade inte i denna matchen så långt.
Andra halvlek igång och nu hade vi dessutom medvind.
I min 48 får Walldia frispark på ganska långt avstånd. Manne med ett bra tillslag verkar sugen. Han får en ruggig träff och Ljungberg hinner knappt reagera innan bollen rammar ribban och studsar rakt ner på mållinjen till vänster om honom. Hade varit en bra början med mål där.

Walldia fortsätter att dominera, om möjligt ännu mer än i första halvlek. Kenan tillsammans med Hannes är de stora kreatörerna för dagen.

3-0 ska också komma och det är ett märkligt mål som Green på vänsterkanten ”förbereder” genom att dra upp ett anfall och spela in mot en centralt löpande Simon Walldèn sen plötsligt ligger bollen bakom Ljungberg vet inte hur det det gick till mer än att Simon var sist på bollen, 0-3.

Med 30 min kvar börjar Walldia byta in avbytarna Sakhi, Faton och Jakob. Först Jakob och Sakhi in och Simon och Mattis ut sen Faton in och Zett ut.
Walldias dominans avtar inte utan är nästan mer påtaglig nu då anfall efter anfall sköljer över ett tappert kämpande YBK.
I min 72 skjuter Besim i stolpen.

YBK får en chans där Vispen gör en bra fotparad. Det svänger igen när Kenan skjuter över i ett jätteläge.

När det återstår 5 minuter av matchen slappnar Walldia av. Ysby får en chans att snygga till siffrorna. Adam Thorèn tar tillvara på en bjudning av Walldiaförsvaret och gör 1-3.

Ett par minuter senare tar definitivt Kenan död på YBK förhoppningarna att ev komma ikapp när han efter ett flertal dribblingar/ vändningar på ett riktigt vackert sätt dunkar in 1-4.
Dagens mål som Besim påstår att han var inblandad i. Kan mycket väl vara så, det var åtskilliga touch innan bollen låg i nät.

Walldia är frikostiga ännu en gång när Simon Svanberg efter en frispark av Junefalk gör ett andra mål för hemmalaget. Och fastställer slutresultatet till 2-4 i min 89, smickrande siffror för Ysby BK.

Sammanfattning:
En mycket bra insats av Walldia där vi verkligen visade att vi kan spela en mycket fin fotboll och inte gav Ysby skuggan av en chans att vinna matchen även om siffrorna är smickrande för Ysby.
Hela laget gör det verkligen bra och centrallinjen Kenan – Hannes-Green är allra bäst.