19:00

Vapnö IF

Referat: BK Walldia - Vapnö IF

Vilken dramatik igen…..

Att det ska vara så svårt att göra mål? Ja det har genomsyrat Walldias spel de 3 senaste matcherna. Det är inget nytt inom fotbollen när lag som egentligen gör det mesta rätt men den där sista sparken som är så avgörande för ”utfallet” blir misslyckad.

Det skulle bli samma visa denna matchen när ett starkt Vapnö stod för motståndet. Vapnö har tagit över serieledningen efter att ha vunnit de 5 senaste matcherna medan Walldia har tappat 4 poäng på de 2 oavgjorda matcherna och 3 vinster.

Det saknas för närvarande lite folk i truppen p.g.a skador, resor, jobb och annat, så truppen mot Vapnö innehöll i stort sett alla disponibla spelare vi har för tillfället. Vapnö har till denna matchen en handfull nya spelare jämfört med premiärmatchen i april

Kvällen var inledningsvis vädermässigt inte perfekt med ganska kraftigt regn, men det skulle bli bättre med uppehåll och härlig syrerik luft- perfekt fotbollsväder om du frågar mig.

Börjar på bänken: Sakhi , Rinor, Simon, Mattis, Joel

Som i så många andra matcher är det Walldia som inledningsvis tar kommandot ganska omgående.

Johan Green är på håret att ge Walldia ledningen när han efter 3 minuter nickskarvar en frispark strax utanför stolpen.

I stället ska gästerna ta ledningen på en omställning minuten efter då en dålig Walldiapassning tas tillvara av de rödklädda och Dzenan Melunovic ensam med Jocke sätter 0-1 utan chans för densamme att rädda.

Bortaledningen speglar väl inte direkt bollinnehavet i inledningen.

Walldia låter sig inte nedslås av gästernas ledningsmål utan fortsätter att ”tugga på”.

En viss Walldiadominans fortsätter. Tanne Roslund är väldigt dominant inledningsvis och ligger bakom mycket både bakåt och framåt för BKW.

Minut 6 - Green kommer till ett avslut i snäv vinkel till vänster som målvakten släpper retur på och som Kenan kanske skulle gjort något bättre av.

Vapnö känns bättre denna matchen jämfört med premiären i april och har flera kraftfulla spelare som är svåra att ta bollen av.

Kenan är inblandad i mycket och är nära ett friläge men kommer inte riktigt till avslut.

Lite bättre går det för Kenan när efter 17 min jobbar fram bollen till en offensiv Tanne som distinkt trycker dit kvitteringen 1-1 utan chans för Simon Bjurgard i Vapnökassen att parera.

I 20 min händer något tråkigt när Tanne är inblandad i en närkamp och blir liggande efteråt. En befarad allvarlig knäskada blev nog fallet.

Tanne ersätts av Simon Walldèn som tar kanten och Zett Wyke tar ett steg in i banan.

Vapnö spelarna äger lite av närkamperna då man är fysiskt större och därför tar en hel del andra bollar.

Gästerna sticker upp då och då och skapar farliga lägen. I min 24 är det Jocke som räddar Walldia med en jätteräddning – där var det nära ett baklängesmål till.

Zett Wyke är inblandad i ett par tillfällen när klockan tickat fram till dryga halvtimmen. Först avslutar han med en dålig vinkel där målvakten räddar till hörna sen har han en frispark som Hannes får en hyfsad nickmöjlighet på.
Walldia har jobbat sig till en hel del hörnor som följden av avslut via målvakten. Men hörnor är inte Walldias bästa gren att göra mål på det kan man konstatera.

Walldia fortsätter med mycket boll resten av halvleken men har förtvivlat svårt att omsätta sista sparken i mål.
Domare Ismail Kurt blåser till pausvila som nog är efterlängtad då tempot i halvleken varit högt

Inledningen av 2:a halvleken går nog på poäng till Vapnö som är en svår motståndare. Men i 54:e min skulle Walldia tagit ledningen när Kenan lyfter bollen över när han har ett rent friläge.

Istället tar gästerna ledningen 5 min senare efter dåligt försvarsspel från Walldias sida och ett avslut ur snäv vinkel från vänster slinker in bakom Jocke 1-2.

Walldia byter in Mattis och Jakob går ut.

Då var det Walldia i den jagande rollen igen.

Sista halvtimmen blir det åter dominans av hemmalaget där chanserna avlöser varandra.
Min 63 - Robban stolpskott efter rusch på högerkanten .
Min 68 – Green har ett bra läge som blockeras undan.
Min 71 – Zett skjuuuuut tycker vi i båset när han i bra läge väljer en extra passning och så rinner chansen ”ut i sanden”
Min 78 Vapnö sticker emellan med en chans där Jocke gör en bra räddning.

Min 80 Joel kommer in och Besim går ut.

Min 87 Äntligen kommer då kvitteringen då Walldia ställer om blixtsnabbt med pass från Simon till Green som hittar Hannes och pang där sitter 2-2 så enkelt det kan vara !!

De sista minuterna domineras ordentligt av Walldia och den vassaste chansen har Green i en rasande djupledsboll där han är på håret att nå före målvakten och därmed få öppet mål – men Bjurgard har marginalen med sig och matchen slutar 2-2.

Sammanfattning:

Det måste bli ett slut på att vi ska behöva slita så in i vassen för våra mål.
Nu måste Walldia börja träna på att göra mål även på träningarna. Jag kommer ihåg från min egen ” karriär” då laget hade problem att göra ”enkla mål” så var det på träningarna man fick ”slipa” på att enkelt få in bollen i målet, hur enkelt det än kan kännas och inte slarva och dra bollen över målet för att ”lattja”. Som man tränar spelar man.

Den här matchen skulle BKW definitivt vunnit även om Vapnö stundtals visade klass, ”öppna målchanser” vann BKW definitivt .