Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Walldia Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Andersbergs IK 18 14 2 2 44
2 BK Walldia 18 12 5 1 41
3 Vapnö IF 18 13 2 3 41
4 Kornhult/Hishult/Våxtorp 18 8 2 8 26
5 Ysby BK 18 6 1 11 19
6 Lidhults GOIF 18 3 1 14 10
7 Knäreds IK 18 0 1 17 1

Match

BK Walldia

8 - 0
Wallevi A
3 maj 2019
19:00

Knäreds IK

Referat

Referat: BK Walldia - Knäreds IK

Sicket väder

Man börjar snart tro på miljöproblem och dess påverkan på vädret. Förra veckan när vi mötte Lidhult borta fick vi uppleva högsommarvärme (26 gr) i Laholm, och regn, åska och 10-12 gr svalare i Lidhult . Igår var det hagel på åsen, 3-4 grader varmt, växlande molnighet, stundtals sol , regn – men det blåste i alla fall inte.

Wallevis gräsmatta har i alla fall mått väl av den nederbörd som fallit senaste veckan, väldigt tät och fin gräsmatta med tanke på årstiden. Credit till de som sköter planerna.

Våra gäster Knäreds IK har trots alla farhågor fått ihop en trupp till årets seriespel, men det hängde på ett hår har jag förstått. Tyvärr är det fler och fler föreningar som drabbas. Var rädda om era ungdomar runt om i Södra Halland, de kan bli ”guld” värda för föreningens fortlevnad vad det lider.

BKW gjorde processen kort med Lidhult förra veckan, skulle Knäred gå samma öde till mötes?
I stort sett samma trupp för Walldia som mot Lidhult. Det var Hannes och Lucas som tillkom och Joel och Daniel som utgick.

Truppen:
Jocke S
Robban A, Jakob P, Tanne R, Mattis F
Zett W, Kenan R, Besim F, Marcus P
Hannes P, Johan G

Börjar på bänken: Sakhi A, Artan P, Lucas A, Simon W, Faton M


Tanken var att vara väldigt rörliga och ”låta bollen göra jobbet” . Knäred skulle få ett jäkla jobb om man skulle lyckas begränsa Walldias offensiv.

Som vi anade gick KIK:s spelplan ut på att begränsa ytorna för hemmalaget.
Men Walldia började mycket bra och förlade omgående det mesta av spelet på gästernas planhalva.

Mycket tack vare en enorm rörlighet där det stundtals var svårt att se vem som var offensiv eller defensiv i grunduppställningen. KIK jobbade hårt och försöker verkligen göra det trångt för Walldia men det är inte enkelt att få stopp på spelglada Walldianer med justa medel.

Det dröjer ändå 10 minuter innan jag behöver ta upp pennan och notera kvällens första farlighet. Marcus (MP) Petersson hade lilla julafton i Lidhult där han gjorde ett hattrick på 7 minuter,
(måste vara ett rekord - någon som kollat ?)

MP får bollen ner på vänsterkanten och hittar Johan Green centralt där han är som vassast, Green tar emot och vänder ut och in på KIK;s keeper Patrik Börjesson innan han sätter 1-0 i burgaveln.

Det var islossningen som behövdes, nu skulle chanserna avlösa varandra. Ett par minuter senare är MP på väg att göra 2-0 men Börjesson gör en exellent fotparad. Pressen fortsätter - Green spelar snett inåt bakåt till Hannes som också får se sitt avslut blockeras.

Det var nu bara en tidsfråga innan nästa mål skulle falla. KIK fick helt och hållet ägna sig åt förvarsarbete, man skapar ingenting framåt.
I minut 21 får publiken se nästan en kopia av det första målet. MP hittar Green centralt som gör om samma procedur innan han kliniskt sätter dit 2-0.

Johan Green är verkligen på humör denna kväll när han springer ut och in i straffområdet, KIK har stora svårigheter att få tag på honom.

Jocke Sörensen i Walldiakassen har en lugn afton, det är enbart någon förlupen boll då och då som letar sig över på Walldias planhalva.
Walldia har också en stabil backlinje som sätter stopp för alla ev. tankar från KIK att störa Sörensen.

Spelande tränare Hannes (HP) Persson som missade förra matchen var nu åter igång i offensiven.
HP jobbar som vanligt hårt och får till sist lön för mödan när yrvädret Besim Fetahi från vänsterkanten hittar HP i mitten som kan placera in 3-0 i vänster gavel.

Det var inte slut med det. 4 minuter innan pausvila laddar Besim - i mina ögon inte en kanonjär utan mer en snidare, en bit in på Knäreds planhalva drar han till med en riktig pärla där Börjesson var chanslös när bollen borrar sig i nät fram till 4-0.
Besim påminde mig också några minuter efter pausvilan i båset om att jag i något referat klandrat hans avslutskvalitet. Troligtvis jämfört med knallpulver kan jag tänka mig. jag ber härmed om ursäkt för den inte helt adekvata jämförelsen med knallpulver, skottförmågan är snarare åt kanonhållet.

Manskapet får mycket beröm i pausvilan av tränarduon, och önskemål fanns om en fortsättning i andra halvlek och inte lite som det såg ut i Lidhult där Walldia var lite ”nöjda” efter paus, men då ledde man med 5-0 i paus, ”bara” 4-0 nu.

Det skulle bli mycket byte i andra halvlek. Kenan och Besim byter med Lucas och Faton när andra halvlek drar igång.
Andra halvlek ska bli i princip lika bra som den första - full gas framåt. KIK har hittills inte skapat någonting och andra halvleken ska se ut ungefär som den första. Det blir ganska ensidigt - det mesta händer vid ett mål

i andra halvlek

Min 48 - Jocke får gå ut och bryta ett inspel

Min 53 - Zett inlägg från höger nickas i mål av Mattis - 5-0

Min 56 – Bra fotparad av Börjesson på MP avslut

Min 58 – MP ut Simon W in

Min 61 – Tanne ut Sakhi in

Min 64- Mattis ut Artan in

Min 74 – Faton skarvar fram Green till hans tredje mål för kvällen, 6-0

Min78 – Faton ökar på till 7-0 när Lucas assisterar

Min 80 – En fullständig kanonad av Walldia i KIK straffområde - minst 5 avslut som räddades från att nå nätmaskorna

Min 84 Besim avslutar målkalaset med att göra 8-0 på en frispark där han själv blev fälld

Min 87 Faton ren med Börjesson där Knäreds bäste spelare gör en galen räddning.

Sammanfattning:

Ja vad ska man säga om en sådan inledning på serien och framför allt de 2 sista matcherna med 16 gjorda mål och igenspikat bakåt. Vi fick lite kritik tidigare under försäsongen då vi stundtals i matcher defensivt föll igenom. Visserligen mot bättre motstånd, men BKW har ändå i matcher mot bra motstånd visat att man disciplinerat kan visa upp ett betongförsvar. Nästa omgång ställs vi mot Andersberg som enligt alla ”förståsigpåare” utnämnts till seriefavorit tillsammans med Walldia. Nu åkte Andersberg i denna omgången på sin första förlust mot Vapnö.
Så det gäller att vara vaken oavsett motstånd, då det i varje omgång står en motståndare på andra planhalvan vars högsta önskan är att ”klippa till ” seriefavoriten.

En strålande insats av hela laget i denna matchen - ingen nämnd ingen glömd, där alla verkligen gav allt. Med den inställingen konserverad vågar jag sticka ut hakan och påstå att inget annat lag rör BKW i år.

1-0 Min 10 Green (MP)
2-0 Min 21 Green (MP)
3-0 Min 30 HP (Besim)
4-0 Min 41 Besim (-)
5-0 Min 53 Mattis (Zett)
6-0 Min 74 Green (Faton)
7-0 Min 78 Faton (Lucas)
8-0 Min 84 Besim frispark

Domare: Fatmir Kyqyku Halmstad


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Johan Green 1 3 0 0 0 4
Besim Fetahi 1 2 1 0 0 4
Faton Mehana 1 1 1 0 0 3
Marcus Petersson 1 0 2 0 0 3
Hannes Persson 1 1 0 0 0 2
Mattis Fritzon 1 1 0 0 0 2
Lucas Alsbjer 1 0 1 0 0 2
Zett Wyke 1 0 1 0 0 2
Artan Peci 1 0 0 0 0 1
Jacob Pålsson 1 0 0 0 0 1
Jonathan Roslund 1 0 0 0 0 1
Kenan Ramadani 1 0 0 0 0 1
Robert Andersson 1 0 0 0 0 1
Sakhi, Gholam Akhlaqi 1 0 0 0 0 1
Simon Walldèn 1 0 0 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Joacim Sörensen 1 0 0 2 0 0 0 3
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tor 20 jun 2019, 19:00 Knäreds IK - BK Walldia 1 - 10
lör 31 aug 2019, 14:00 BK Walldia - Knäreds IK 6 - 1