Ut i skogen 190426

I seriens tredje omgång var vi lottade mot Lidhults GOIF beläget i de djupa skogarna i Kronobergs län och Smålands landskap - Lidhults GOIF. Man har svårt att förstå serieindelningen när lag närmare Halmstad skickas upp i div 7 norra.
Inget ont om Lidhult där det finns mycket engagerade människor som lägger mycket tid på föreningen, men det går dåligt ihop med dagens miljötänkande att i div 7s behöva åka så pass långt för att spela lite fotboll i div 7.

Lidhult har inför årets säsong gjort en liten ”Walldian” genom att frivilligt gå ner i div 7 utan att sportsligt ha blivit degraderade. Man blev av med så mycket folk inför denna säsongen att man resonerade precis som vi gjorde att det gynnar ingen att riskera att bli utsatt för jätteförluster i var och varannan match då man inte hade manskap som klarade av div 6 nivån.

Lidhult hade bara spelat en match hittills (förlust med 4 -0 mot Andersberg) medan deras andra match mot Knäred blev inställd eftersom domaren inte dök upp helt enkelt. Hoppas Lidhult ställer krav på HFF för de kostnaderna som uppstår när man kör till Knäred utan att någon domare dyker upp. Hade det varit tvärt om hade nog förbundet varit snabba med att fakturera.

Efter en slingrig färd var alla väl på plats på Lomövallen i Lidhult - lite sent men ändå tillräckligt med tid att förbereda sig för match utan att behöva stressa. Efterlängtade regnskurar hade vi fått känna av på vägen upp och i fjärran mullrade åskan. Temperaturen hade sjunkit 10 grader från Laholm där det var 26 gr när vi samlades – skönt för spelarna.

Matchtruppen var förändrad sedan matchen mot Ysby. 6 man som var med då var inte med nu, 4 andra gjorde årsdebut.

Följande uppställning lämnades över till dagens domare Ivan Contos innan matchstart:
Jocke S
Robban A, Jakob P, Tanne R, Mattis F
Zett W, Kenan R, Besim F, Marcus P
Simon W, Johan G
Börjar på bänken: Sakhi A, Artan P, Joel B, Daniel P

Från avspark var det Walldia i förarsätet på en ojämn plan på Lomövallen. Men det dröjde ändå tiil dryga kvarten var spelad innan Walldia skapar den första möjligheten. Hemmalaget ligger ganska högt med sin försvarslinje och det ger ytor för löpvilliga Walldianer.

Kenan har en ganska defensiv roll denna kväll, men sköter sig som vanligt utmärkt oavsett var han placeras. Det är just Kenan som upptäcker en ocean av yta bakom hemmalagets försvarslinje och sätter en djupledsboll
till Johan Green att jobba på, en utrusande målvakt blir lite sen och Green hinner lobba densamma men bollen på väg in i nätmaskorna hinns upp av en försvarare som kan få undan både boll och Green.

Marcus Petersson var en annan Walldian som skulle presentera sig för publiken, men hans första möjlighet bara minuten efter Greens chans slutar med en ”plockeboll” för målvakten i hemmalaget Joakim Friberg.

Tanne energifull som vanligt är inte lätt att få stopp på med justa medel, vilket publiken runt Lomövallen får se när Tanne blir frispelad av Marcus i 23 min och mycket riktigt blir nergjord.

Ivan Conto blåser straff och det hörs inga protester mot det ganska givna domslutet. Green är sugen på att få hål på Fribergs nolla, så han tar hand om straffen . Det blir en straff a`la Granen - till vänster ganska hårt och högt, Friberg chansar i rätt hörn men förmår inte få stopp på ett rättvist ledningsmål för Walldia som speakern nu kan basunera ut i högtalaranläggningen, speakern ska nu den närmaste kvarten få en hel del att göra.

Det ska nu börja blåsa ordentligt genom ett läckande hemmaförsvar. Walldia är riktigt överlägsna offensivt även om hemmalaget gör vad man kan för att få stopp på gästerna som springer ut och in i hemmaförsvaret likt ystra nyutsläppta kalvar. En del ganska brutala frisparkar står hemmaförsvaret för och domare Contos kunde nog varit lite flitigare med korten.

Min 24 – Zett igenom men har förtvivlat svårt att få bollen i nät – så även denna gång

Min 29 – Långboll från Tanne som Green förvaltar väl och springer ifrån hemmaförvaret och gör 0-2

Min 29 - Jocke i Walldiamålet har nu så lite att göra att han kan latja lite med bollkallarna bakom sitt mål

Min 31- Nu börjar show alà Macke P. Kenan assisterar MP som sätter 0-3 i burgaveln .

Min 34 – MP får en utmärkt pass från höger av Besim och gör 0-4 från nära håll.

Min 37 – Green assisterar MP till 0-5 och därmed var ett äkta hat trick i hamn. Hattrick på 6 minuter -inte illa.

Så långt hade hemmalaget inte skapat någonting men man får en frispark i halvlekens sista minut där Jocke fick göra sin första insats.

I pausen kändes det ganska avslaget då Lidhult inte hade mycket att sätta emot trots att man jobbade och slet så gott man kunde. Vi snackade också om att det sägs att leda med 3-0 i halvlek är det ”värsta” man kan göra. Det är lätt att slappna av och tro att det ordnar sig bara genom att sätta ut skorna i andra halvlek.
Nu ledde vi med 5-0 - är det värre? Men i detta fallet kändes det inte som att hemmalaget kunde hota.

Andra halvleken inleddes med att Walldia gör ett trippelbyte då Robban, Simon och Zett byttes ut och Joel, Sakhi och Artan gjorde säsongsdebut.

Andra halvlek blev väl inte mycket att ”skriva hem om” med något undantag då förstås.

Walldia hade det mesta av spelet och gjorde lite som man ville. Hemmalget hotade inte mer i denna halvleken.
Men Walldia var inte riktigt nöjda med insatsen ännu. Green gjorde även han ett hattrick fullbordat 3 minuter in i andra halvlek – 0-6 tid 48 assist MP.

Om vi nu satt och nickade till lite i spelarbåset blev vi väckta av en kanon som ”ekade över berg och dal” när Mattis Fritzon laddade från avstånd och drog iväg en riktig mörsare som seglade ribba och in väldigt nära kryssribban. Blir nog svårt att överglänsa som årets mål.

Bäste man i hemmalaget var målvakten Joakim Friberg som avvärjde mycket men ändå fick släppa in ännu ett mål i matchens sista minut när Artan Peci fälldes i straffområdet. Kenan fick chansen igen som executor trots missen mot Vapnö. Nu fick han revansch och satte bollen säkert i burgaveln bakom en chanslös Friberg, 0-8 tid 90.

BK Walldia gör minst sagt en gedigen insats när man fortsätter på den inslagna vägen från första halvlek och vinner med 8-0, alla utom Pålle får speltid minst en halvlek, men Pålle var lika nöjd ändå.

Sammanfattning:
22 min 0-1 Johan Green (Kenan Ramadani)
28 min 0-2 Johan Green (Jonathan Roslund)
31 min 0-3 Marcus Petersson (Kenan Ramadani)
34 min 0-4 Marcus Petersson (Besim Fetahi)
37 min 0-5 Marcus Petersson (Johan Green)
48 min 0-6 Johan Green ( Marcus Petersson)
60 min 0-7 Mattis Fritzon (Johan Green)
90 min 0-8 Kenan Ramadani (Artan Peci)