En efterlängtad premiär stod för dörren. Bra väder, om än lite kyligt i västanvinden. Solen stod högt på himmelen. planen var som de flesta planer är vid denna tidpunkt på året – knutig.

Walldia kunde presentera en stark uppställning , där tidigare skador hade läkt och nu var i stort sett alla tillgängliga om man undantar några som av andra orsaker inte kunde delta.

Robban Andersson, Manne Walldèn, Lucas Alsbjer, William Sandberg
Besim Fetahi Jonathan Roslund, Hannes Persson, Zett Wyke
Kenan Ramadani Johan Green

Börjar på bänken: Simon Walldèn, Mattis Fritzon, Jakob Pålsson, Benneth Karlsson

Försäsongen har varit lite upp och ner. Vissa matcher har det sett riktigt bra ut men sen har det ballat ur stundtals, framförallt defensivt då vi släppt in alldeles för mycket mål. Men sen har Walldia visat stundtals att man är duktiga i defensiven trots allt. Man har visat disciplin och genomfört en defensiv plan enligt alla punkter och spelat jämnt mot lag som enligt alla ”experter” är bland de största seriefavoriterna i S:a Halland.

Vapnö tillhör också de lag i div 7 södra som det talas om som möjliga lag att avancera till en högre serie nästa år.
Walldia var dagen till ära iklädda ett splitter nytt matchställ som enligt uppgift inte gick att förlora i.

Walldia tar omgående hand om taktpinnen och dominerar skeendet från avspark. Men planens beskaffenhet skulle bli den största motståndaren skulle det visa sig. En del lustiga situationer uppstod där en till synes klockren passning helt plötsligt tar en helt annan annan väg än den tänkta.

Första 10 minuterna är det en total Walldiadominans men inga direkta målchanser men just i den iden 11:e minuten sticker hemmalaget upp och får så när kontroll på bollen som närmar sig Walldias straffområde men Jocke kan rensa undan djupledsbollen.
Hemmalaget biter sig fast på den södra planhalvan och är så när att ta ledningen när en av deras anfallare i hyfsat läge drar till från högerposition. Men Walldias backlinje är på rätt plats och i detta fallet Robban gör en fotparad som räddar Jocke från att behöva vittja kassen.

Vapnö hade nog behövt få ett mål framåt där för att kunna bibehålla energin. Walldia tar sen över mer och mer igen och har ett antal bra lägen men de flesta skotten går utanför eller så räddar hemmakeepern Simon Bjurgard.

Stundtals vänder Green ut och in på motståndarbackarna när han snurrar i motståndarnas straffområde och i 25:e minuten blir han också kapad och domare Palm kan inte undvika att blåsa straff till gästerna.

Vanligtvis säkre straffläggaren Kenan Ramadani lägger upp bollen på punkten men på något sätt får Kenan felträff och bollen rullar rakt fram i famnen på Bjurgard, förmodligen kan vi skylla på planen här med.

Många dråpliga situationer - för Walldia framför allt uppstår när publiken är på väg att notera ett ledningsmål så nog tusan går skotten utanför. Hannes har ett par tillfällen , Green likaså. Walldia kommer närmare och närmare ett ledningsmål.
Med fem minuter kvar på halvleken svärmar Walldianerna som bålgetingar i hemmaförsvaret. Men Zett vid detta tillfälle är bara nära. Walldia forsätter att hålla bollen på Vapnös planhalva. Tanne sliter som vanligt som en furie och erövrar bollen i vänstra delen av straffområdet och kommer långt ner mot kortlinjen där han i brist på något annat slår in bollen centralt och har turen att en Vapnöfot styr bollen förbi den hårt arbetande Bjurgard. 0-1 med 2 minuter kvar, ett synnerligen rättvist ledningsmål för gästerna.

Typiskt att ledningsmålet ska komma på ett självmål när vi haft ett antal upplagda tillfällen dess för innan.

Tränarna talar i pausen om att fortsätta på den inslagna vägen och försöka vara mer fokuserade när möjligheterna dyker upp. För chanser har det verkligen varit, 0-1 är i underkant.

Andra halvlek:

Robert Andersson har i första halvlek varit löpvillig på högerkanten och känner väl att det finns möjligheter att fortsätta på den inslagna vägen.
Just Robban är den som drar upp ett anfall efter några minuter som ändar med en av många Walldiahörnor.
Scenaret upprepar sig 5 minuter senare - rusch som ändar med en hörna från vänster. Bollen går förbi spelarna centralt men Robban balanserar på kortlinjen och kan nicka snett inåt bakåt till Kenan som med skallen skarvar bollen vidare in i nätmaskorna. 0-2 efter 56 minuter.

Nu kändes det lite lugnare att ha en 2-0 ledning. Även om Walldia dominerade kan vad som helst hända på den planen.

Med 2-0 i ryggen släpps Jakob Pålsson in på högerbacken medan Robban flyttar fram ett steg på högerkanten, Besim ut. Jakob har också ett bra avslut nästan direkt på ett inspel från Robban
Nu har Walldia ett starkt grepp om händelserna. Men hemmalaget börjar bli desperata och tar efter hand över mer och mer centralt.

Kenan, Robban och William ut efter hand och avbytarna Simon, Mattis och Benneth in..
Även om hemmalaget har ganska mycket boll sista kvarten får man ingen riktig press på oss. Men en situation har vi tur med. Simon Walldèn ramlar i en tilltrasslad situation långt nere på Walldias planhalva och får nog bollen på handen där, domare Palm har däremot en annan åsikt än hemmalaget och låter det hela passera.
Istället sätter Walldia spiken i kistan med 4 minuter kvar och det är just Simon Walldèn som från nära håll dundrar upp bollen i nättaket på Zetts inspel från vänster.

En solklar seger i hamn när domare Alex Palm 4 minuter senare blåser av premiären i div 7 södra.

En mycket stabil seger för Walldia som borde varit större. Faktum är att Jocke i Walldiakassen inte behövde göra en enda riktig räddning på hela matchen, närmast mål var Vapnö när Robban räddar på mållinjen i inledningen av första halvlek.
Stark insats av alla Walldianer i premären, men vissa imponerar lite extra. Väldigt stark insats av Walldia försvaret hela matchen med extra plus för Robban och den otrolige Manne Walldèn som med den lille kroppen har en sån ”POWER” som han har. Manne har allt ,vig som en panter, snabb, nickstark och helt orädd -Imponerande.
Nu väntar derby mot YBK i nästa omgång. Ska bli spännande att se hur bra YBK egentligen är….