Frick Lucas
Marcus P Zett
Kenan Hannes

Började på bänken: Sakhi, Erik, Simon W, Tanne, Joel, Besim, Benneth

Om förra matchen mot Skogaby blev en kanonad likt nyårsafton med öppet spel och massor av mål. Kan man likna matchen mot LTIK vid en regeringsbildning där inte man inte riktigt ville komma till skott i inledningen.

Walldia hade ändrat en hel del i laget och dessutom skulle i princip alla som var hela få en chans att visa upp sig. Inte mindre än 7 avbytare trängdes i avbytarbåset.

Johan Green är skadad och lär vara borta ett antal veckor efter en ledbandskada i foten.

Jakob Paulsson får börja på vänsterbacken, Manne går in centralt i backlinjen tillsammans med William som gör debut i allianscupen i år och Robban är kvar på högerbacken, den ende som är kvar i backlinjen sen förra veckan.

Backlinjen en lyckad konstellation skulle det visa sig.

Walldia inleder bäst och dominerar första kvarten, mycket tack vare en bra press mot motståndarna gör att det blir mest spel på rödklädda LTIK:s planhalva. Men Nilo i LTIK kassen är på sin vakt.

Walldia skapar några halvchanser innan Robban efter14 minuter gör en bra brytning på mittplan, innan han avancerar mot mål och avlossar ett hyfsat skott men Nilo kan pusta ut när bollen smiter precis utanför hans högerstolpe.

Spelet jämnar därefter ut sig och det händer inte så mycket framför målen. Mest imponerar Walldias backlinje som är omutliga med Manne som Primus motor i mitten.

Efter en dryg halvtimme kommer hemmalaget i en omställning som innehåller 2 motlägg efter varandra och där Walldia skriker på offside innan Jocke kommer lite på mellanhand vilket gör att en hemmaspelare enkelt kan rulla in ledningsmålet 1-0 efter 31 minuter.

Men Walldia blir inte svaret skyldiga. 3 minuter senare på en högerhörna som hörnläggare Wyke skruvar med ackuratess och Manne går upp och nickar, men Nilo räddar, på returen däremot är han chanslös när Manne rakar in kvitteringen. 1-1 - tid 35 minuter - synnerligen rättvist.

Matchbilden ser ut som tidigare resten av halvleken. Mest Walldia- men ganska jämnt spel. Det sista som händer i första halvlek är att Robban skadar foten och får utgå.

Andra halvlek fortsätter som den första, Walldia lite vassare framåt, LTIK inte några speciellt farliga chanser skapas.
Redan 2 minuter in i andra halvlek kunde Walldia tagit ledningen. Hannes sliter sig loss till höger och spelar enligt instruktionsboken snett inåt bakåt där Zett dyker upp och bara sätter foten till. En galen reflexräddning av Nilo sätter dock käppar i hjulet för en Walldialedning.

Minuten senare är det Kenans tur att spela fram Frick, men Frick kan inte hålla ner bollen utan får se kulan landa i stängslet.

Walldia byter nu in spelare på löpande band. Benneth Karlsson och Joel Bengtsson är två som gör årsdebut av avbytarna.

Alla bytena gör att spelet blir lite förryckt. Det är ändå Walldia som dominerar skeendet på planen.

Nilo räddar hemmalaget vid några tillfällen och Walldia kommer närmare och närmare ett segermål.

Det ska också komma med ca 10 minuter kvar. Zett har kommit över på högerkanten på en djupledsboll och får nu en chans att betala tillbaka till Hannes för passningen tidigare. Hannes möter bollen vid straffområdeslinjen och placerar snyggt in segermålet i Nilos vänstergavel.

Walldia bevakar sen sin ledning de sista minuterna och avgår med segern fullt rättvist.
Segern grundlades med en gedigen backlinje som var mycket bra. Bäste man på plan – Manne.