30 mars 2019
12:00

BKW

Referat: Alets IK - BKW

Walldia spelade under lördags eftermiddagen 1-1 mot topptippade division 5-laget Alets IK. Solen stod högt och Walldiaspelarna hade inför matchen drillats i hur försvarsspelet skulle fungera. I DM hade laget släppt in alldeles för många mål och därför betonades det hur viktigt det skulle vara att stundtals våga ligga lågt och kompakt mot ett så pass skickligt lag mot Alet.

Alet hade också svårt att hitta några ytor under matchen. Walldia försvarade sig tätt vilket ledde till att Alet tvingade sig på längre bollar, ett spel som inte fungerade. Istället öppnade Walldia oerhört piggt och hittade flera gångar fram till bra lägen genom fina kombinationer. Första halveleks bästa läge fick Zett när han och Kenan väggade sig igenom motståndarnas försvar. Zetts avslut gick dock rakt på den utrusande mlvakten.

Istället var det Alet som skulle ta lednigen inann pausvilan. Robban och Besim stängde ner Alets tekniskt skickliga vänsterkant väl men tillslut lyckades yttern trockla sig förbi och ordna en straff. En straff som behärskats rullades in vid sidan om Jocke.

Walldia gick trots underläge in med en god känsla in till halvtidsvilan. Walldia hade spelat en fin fotboll och försvarat sig oerhört bra. Backlinjen i form av Robban, Manfred, Lucas och Mattis låg alltid tätt intill motståndarna och släppte inte till något.

Andra halvlek fortsatte på den inslagna vägen, däremot utan några ordentiga målchanser. Det är först i den 60e minuten då den inbytte Simon löper igenom motståndarnas backlinje och på Robinho-manér vänder ut och in på motståndaren som inannför straffområdet tvingas riva ner Simon. Hannes förvaltade straffen på bästa vis och kvitterade för Walldia.

Därefter bjuds lagen på en vardera chans där Zett återigen hamnar i ett bra läge men även denna gång lyckas målvakten parera. Jocke ville inte vara sämre och lyckas även han slå till med en minst lika bra räddning då han räddar en boll som är på väg att leta sig in vid den bortre gaveln.

Alet tar över bollinehavet de sista tio minuterna, utan att egentlige skapa några farligheter. Sett till matchbilden och antalet chanser så bör oavgjort ses som ett rättvist resultat. Walldia kan ta med sig många positiva bitar ifrån matchen och då laget återigen fick visa att man står upp väl mot lag ifrån högre divisioner.