Referat: Roj Ava FF - BK Walldia

Roj Ava FF - BK Walldia 170604

Walldias trupp: Jonas Nilsson, Rinor Ajvaci, Leo Ramadani, Kenan Ramadani, Oliver Håkansson, , Arlind Halimi, Morteza Tadjik, Atef Abou Shakra, Nderim Peci, Miridon Berisha, Arton Ajvaci. BPB: Martin Måbrink, Besim Fetahi.

Var det fint väder förra helgen när vi mötte Unnaryd, så var det raka motsatsen denna söndag. Visserligen behövs det regn, men det behöver ju inte regna när vi ska spela boll.
När dessutom Halmstad kommun hade tilldelat hemmalaget en skolplan på Sannarpsgymnasiet så var ju inte förutsättningarna de bästa. Det fanns inga avbytarbås, endast en parksoffa att sitta på. När det dessutom regnade konstant, förstår alla att allting skulle bli dyngsurt. Nu hade en av våra skadade spelare (Felix)som var med och kikade varit förutseende och plockat med sig ett litet parasoll som paraply och tillsammans med mitt paraply blev det någorlunda uppehållsväder på bänken.
Om motståndarna visste vi inte så mycket mer än att de var ganska bollskickliga och vann klass 3 södra förra säsongen. Man hade vunnit 3 av de 7 hittills spelade matcherna.
Coacherna hade tänkt prova en ny uppställning med 3 mittbackar, 4 på mittfältet och 3 forwards vara en lite mer defensiv.

Det blev inledningsvis lite förvirrat i försvaret, och uppställningen justerades efterhand lite som effekt av en missad markering redan efter 3 minuter när Roj Ava (RA) tar ledningen då man får en hörna till höger som slås kort och där Yahya Baratali kunde trycka in ledningsmålet vid Jontes högerstolpe.
Underläget skrämmer inte Walldiaspelarna som efterhand hittar spelet på den hala planen. Nära kvittering är det efter 10 min när ett högerinlägg är nära att nickas i mål av debuterande Atef Abou Shakra.
Högerflanken är den del av planen som Walldiaspelarna företrädesvis använder vid sina uppspel. Ett par framstötar slutar med att Miri efter att han kommit runt en motståndare för andra gången görs ner, domare Kashtanjeva kan inte mer än peka på straffpunkten eftersom Miri kommit innanför linjen. Målvakten i ena hörnet och bollen nästan mitt i mål från Miri gör att ställningen efter 16 minuter är 1-1.
Hemmalaget har en del riktigt duktiga spelare som hela tiden är ett hot då man då och ställer om. Walldia har däremot efterhand fått lite mer ordning i leden då man för det mesta är spelförande.
Walldia tar också ledningen efter 26 minuter när Miri slår en vänsterhörna som Leo klackskarvar in på volley. Hemmamålvakten visar flera gånger en enorm vighet och ska göra en del spektakulära räddningar. Arton får känna på det när han med 10 minuter kvar av halvleken får se sig snuvad på ett mål när Sardar Alirezai gör en bra räddning på Artons avslut.
RA ställer om på Artons chans och prickar ribban i anfallet efter. Hemmaspelarna var väldigt pigga i inledningen men börjar nu efter ca en halvtimme se lite trötta ut och kommer efterhand att mattas. Regnet har nu tilltagit i styrka och man undrar varför man inte sysslar med en innesport istället.
Mackan N kommer gående efter att ha letat på Halmstad Arena efter var vår match spelades och det var inte ens på Halmstad Arena utan på Sannarpsgymnasiet. Mycket dåligt att man inte ens skrivit upp på tavlan i vestibulen vilken plan vi skulle spela på eller vilket omklädningsrum vi skulle använda, inget nytt förvisso, men man tror att det nån gång ska bli bättre.
De sista minuterna i första halvlek blir lyckosamma för Walldia. Besim som kommit in en stund tidigare har plötsligt en ocean av yta på vänsterkanten. Spelföraren i Walldia-Miri har bollen centralt och kan enkelt lägga ut den på vänsterkanten till en framlöpande Besim som enkelt kan rulla in 3-1. 4-1 kommer också efter matchens finaste uppspel. Fyra touch - målskottet inkluderat, uppspel nerifrån på högerkanten Miri inspel till Arton som skarvar in halvtidsresultatet.

Andra halvlek hinner precis starta när Rinor med ett långpass hittar den ständigt löpande Miri. Bollen når inte Miri direkt utan en RA spelare är först på bollen men slarvar och Miri snor bollen från honom och förpassar bollen i mål för andra gången denna regniga eftermiddag.
Ställningen 1-5 känns säker just då. Hemmaspelarna börjar hänga med huvudet och inget pekar på att RA ska ”komma på fötter”. RA:s målvakt är däremot ordentligt uppvärmd och ska fortsättningsvis få visa sig på styva linan igen.
Första tillfället är vid en frispark i bra läge som Arlind skruvar över muren mot ena krysset men där MV når upp och viftar över ribban. 2 minuter senare är det Miri som får se sig snuvad på ett mål när MV klarar en lyra från Miri med en fantastisk räddning. I 53:e min får så Walldia en högerhörna som Arlind slår, bollen styrs i mål av en hemmaspelare (Arlind får målet) och ställningen är nu 1-6 med drygt en halvtimme kvar.
1-6 kändes som en käftsmäll för hemmalaget som nu tappar humöret. En närkamp slutar med att nr 5 i RA får rött efter att först ha fått gult och då blir så arg att han slår efter domaren. Det lär bli en lång avstängning för det ha jag en känsla av.
Sista halvtimmen blir det lite hawaii fotboll där det blandas och ges från bägge håll.
RA reducerar 2-6 genom Ferdian Kurtic efter 60 min
Walldia (läs Miri) tar tillvara en målvaktsmiss och det är 2-7 på anslagstavlan som inte fanns.
Regnet bara tilltar, nu är man helt blöt trots att man har paraply – konstigt.
Sista kvarten blir händelserik:
2-8 efter en Mirilobb.

3-8 efter en miss i Walldiaförsvaret.

Besim kommer fri men får se avslutet gå precis utanför.

4-8 nu är det hockeysiffror, tur att det bara är 4 minuter kvar.

4-9 Walldia får sista ordet när Atef slår en straff som först räddas men Atef trycker in returen.

Sammanfattning:

Slutsignalen var välkommen efter en bra Walldiainsats där vi stundtals blandade och gav. Men gör man 9 mål ska man vinna vilket vi också gjorde. Många var bra men alla gjorde jobbet. Stundtals såg det riktigt bra ut. Extra plus till Miri 4 mål och 3 ass. Även Oliver Håkansson och Morteza Tadjik gjorde ett jättejobb. Störst plus dock till Jonte Nilsson som denna match står i mål. Med denna matchen passerade han Bengan Bengtsson som ståtar med 816 matcher i Walldiatröjan. Jonte har nu 817 matcher och det är inte över ännu. Kan undra om Bengan dyker upp på måndagsträningen. Bengan kan väl inte se sig passerad utan kamp??
Det är nu väldigt tätt med matcher och redan på onsdag välkomnar vi Halmstad Inter FC till Wallevi.

Roj Ava FF - BKW
1-0 Yahya Baratali, 1-1 Miridon Berisha straff, 1-2 Leo Ramadani (Miri B),1-3 Besim Fetahi (Miri B) 1-4 Arton Ajvaci (Miri B), 1-5 Miridon Berisha (Rinor A), 1-6 Arlind Halimi (självmål), 2-6 Ferdijan Kurtic, 2-7, Miridon Berisha (-), 2-8 Miridon Berisha (-), 3-8 Ljirim Ferizi, 4-8 Suleyman Savas, 4-9 Atef Abou Shakra (straff).