Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Walldia Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 LFK Akademi 1 1 0 0 3
2 LFK U17 1 1 0 0 3
3 Ysby BK 1 0 1 0 1
4 BK Walldia 3 0 1 2 1
5 Båstads GIF 0 0 0 0 0

Match

BK Walldia

0 - 2
Glänninge IP
25 mars 2017
15:00

LFK U17

Referat

Referat: BK Walldia - LFK U17

BK Walldia – LFK U17

Truppen: Jonte, Felix, Egzon B, Kenan, Rinor, Besim , Nderim, Jakob, Qerim, Egzon A, Leo, Festim(årsdebut), Sakhi, Ola

Förra veckan fick vi en rejäl överhalning av ett toppat Akademilag. Denna gången var det ett annat gäng vältränade, men lite yngre spelare från Laholms U17 som stod på andra planhalvan. LFK U17 ska i år spela i U17 Div 1 södra Götaland där man ställs mot ”storlag” som Varbergs BOIS, Östers IF och Kalmar FF för att nämna några.
Trevligt att träffa gamla bekanta i LFK med förflutet i Walldia, som Micke Wennström t.ex som jag inte sett på ett tag, han hade lagt sig till med ett rejält skägg så det var knappt så jag kände igen honom. Likaså blev det lite snack med Daniel Kaplinski, numera ledare i HBK U19 som mötte LFK A innan vår match. Tiden går som sagt….

LFK U17 innehåller också en hel del ynglingar vars fäder man ”känner till” många glada tillrop var det från publikhåll.
Det var nästan trevligare före och efter matchen. Matchen var ett riktigt sömnpiller. Med en medioker Walldiainsats måste jag tillstå.

Fint väder var det i alla fall. Det borde genererat lite gnista från de blåa kan man tycka. LFK är mycket löpvilliga och rörliga och Walldianerna följer snällt med utan att ”ställa några direkta frågor”.
Det är ändå Walldia genom Qerim Mustafa på vänsterflanken som efter 4 minuter får första möjligheten när han kommer loss på vänsterkanten, men skottet sitter i staketet utan att Edwin Mattson i LFK kassen behöver anstränga sig. Minuten efter bjuds kapten Behramaj i Walldia på en vådlig luftfärd i en nickduell där han landar illa. Efter lite vila och andhämtning är han strax med på plan igen.
Walldianerna är som tidigare nämnts väldigt försiktiga i sitt umgänge med de vitklädda ynglingarna, man ber nästan om ursäkt för att man överhuvudtaget finns till. Därmed får LFK utrymme att spela sitt eget spel som man är bra på då man får vara ”ostörda”. Som tur är för Walldia är LFK inte lika bra i offensiven då det gäller att avsluta. Den gamle räven i Walldias mål Jonte kanske skrämmer grabbarna när han hela tiden står rätt eller så skjuts det utanför och över i parti och minut.
Med tre avbytare på Walldiabänken blir det en del byten efterhand.

Ställningen i paus är 0-0 och det ska Walldia vara mest nöjda med då de blåa framåt knappt har skapat någonting.
Besvikelsen från tränarduon i pausvilan kunde man nästan ta på. Skärpning på alla plan anbefalldes. Dessutom lovade Walldiaspelarna att sluta behandla LFK spelarna som glasfigurer i närkamperna. Lite tuffare tag i närkamperna är ju normalt botmedlet för att få stopp på en motståndare som generellt är snabbare är en själv.

Andra halvlek blir spelmässigt också lite bättre men det kryllar inte av målchanser för Walldia direkt.
Jonte har tur direkt i inledningen då ett LFK avslut från kanten rullar utmed mållinjen utan att någon vittröja hinner fram.
I 58:e minuten borde Walldia tagit ledningen då Nderim frispelad centralt får för mycket fot under bollen och Mattson i LFK kassen kan hålla nollan intakt.
Kenan har några minuter senare även han en bra chans men en LFK:are hinner precis fram och slå undan bollen innan Kenan kommer ”till skott”.
Jonte fortsätter att dominera i Walldias straffområde och det är hans förtjänst och LFK:s oförmåga att Walldia fortfarande håller nollan med dryga kvarten kvar.
Men med 15 minuter kvar på domare Cejkus klocka får LFK äntligen utdelning. Ett riktigt snyggt mål som otagbart sitter i Jontes högerkryss.
Walldia vaknar till lite grand sista kvarten men kommer inte till de riktigt heta möjligheterna. Istället spikar LFK tillställningen efter en snabb omställning när Walldia tappar boll på offensiv planhalva och 2 spelare i stort sett ensamma kan fastställa slutresultatet till 0-2. Ett resultat Walldia ska vara mest nöjda med om man nu kan vara nöjd med en förlust.


Sammanfattning:
Det var nog sämsta Walldiainsatsen i år med konkurrens av Akademimatchen. Det har ju varit mycket bra motstånd i dessa matcherna och det får vi ha i åtanke innan vi tar fram sågen totalt. I nuläget kan det bara bli bättre. Nu återstår endast en träningsmatch, mot Båstad nästa lördag innan vi börjar ladda för seriepremiären mot Skottorp ett par veckor senare.

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Besim Fetahi 1 0 0 0 0 1
Egzon Avdija 1 0 0 0 0 1
Egzon Behramaj 1 0 0 0 0 1
Felix Karlsson 1 0 0 0 0 1
Festim Nuredini 1 0 0 0 0 1
Jacob Pålsson 1 0 0 0 0 1
Jonas Nilsson 1 0 0 0 0 1
Kenan Ramadani 1 0 0 0 0 1
Leorent Ramadani 1 0 0 0 0 1
Nderim Peci 1 0 0 0 0 1
Ola Karlsson 1 0 0 0 0 1
Qerim Mustafa 1 0 0 0 0 1
Rinor Ajvazi 1 0 0 0 0 1
Sakhi, Gholam Akhlaqi 1 0 0 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng