Referat: IS Örnia - BK Walldia

Örnia – Walldia A 070929

Serieepilogen blev väl inte riktigt vad Walldianerna hade tänkt sig denna kulna höstdag på en dålig gräsplan inne på Alevallen i Halmstad.
Walldia kom till start med ett decimerat lag då Magnus Johnsson, Johan Green, Henrik Åkesson och Shefqet Shabani inte kunde medverka. Det gjorde självklart en del på slagstyrkan och det faktum att vi redan är klara seriesegrare innebar att alla grabbarna kanske inte tog ut sig till fullo.
Gästerna inledde dock piggt och dominerade spelet till en början trots en lätt motvind. Walldia skulle också få utdelning och det var efter en kvart som Packi slår en frispark ute från sidlinjen till höger, han skruvar bollen över Örnias försvar till en fristående Derek vid bortre stolpen som enkelt kan skarva in 0-1.
Några minuter senare var det nära ytterliggare mål för Walldia när Robban Andersson får ett gyllene tillfälle på en bra passning snett inåt bakåt han skjuter tyvärr rakt på målvakten från ganska nära håll.
Walldia fortsatte att spela hyfsat men hade en del besvär centralt på mitten, där man är van vid att det vinns mycket boll men idag saknades Johnssons resoluta ingripande, Simon som placerats centralt i Johan Greens roll väger lite lätt i den rollen, han passar bättre på en kant där han får yta och kan utmana.
Örnia jobbade sig mer och mer in i matchen och kvitteringen skulle också komma vid en kontring efter att hemmalaget blev för många för dom tillspillogivna Walldiabackarna, 1-1 efter 35 min.
Nu började initiativet glida över till Örnia, och inte blev det bättre efter att Manne Walldèn blir utvisad i min 40 sen han åkt på en tryckare och fick ont på ett känsligt ställe, och därefter sagt något om att han hade ont på nämnda ställe, han använde nog fel vokabulär för att det skulle passera domarens öra utan åtgärd.
1-1 står sig halvleken ut och nu gällde det för Coacherna att lägga upp planerna för ett spel i andra halvlek med en man mindre.
Det började i uppförsbacke direkt i 52 min när en Örniaspelare lite lätt tar sig runt på kanten där han borde tryckts ut över kortlinjen, han serverar sin lagkamrat som är fristående till höger och denne gör enkelt 2-1.
Nu hade Örnia medgång och Walldiaspelarna började hänga med huvudet. Örnias medgång tog sig såna uttryck att man ökar på sin ledning till 3-1 efter en riktig lyckträff, från straffområdeskrysset skruvar Örniaspelaren in bollen otagbart i bortre krysset utan chans för Jonte i mål.
Nu trodde man nog att Walldia skulle resignera men grabbarna överraskade omgivningen genom att mer och mer ta över spelet igen. Det började med att Palmen så när hade reducerat efter en inspelning från vänsterkanten, men Palmen var lite trött i avslutsögonblicket och kunde inte hålla ner skottet.
Men efter 61 min slår Andreas Persson ett inlägg som Eken kan avsluta i mål fram till
3-2. 4 min senare var det dags igen och denna gången var det Andreas Persson som avslutar i burgaveln efter en målvaktsretur på Andreas Malmströms skott. Andreas Persson var inblandad i mycket i andra halvlek eftersom han hade två roller både som back och yttermittfältare i ett decimerat Walldia.
Nu spelade Walldia bra och man bara väntade på ett fjärde mål som skulle innebära mål 100 i årets serie.
Det hade dock tagit ut sin rätt att spela med 10 man och Örnia kunde återigen ta ledningen när man spelar sig igenom Walldiafösvaret och gör 4-3, nu är det mycket Hawaii fotboll det böljar fram och tillbaka. Efter 79 min punkterar Örnia dock matchen genom att återigen spela sig igenom ett trött Walldiaförsvar fram till 5-3.
Walldia ger sig dock inte, Palmen är återigen nära när han får en chans centralt men avslutar utanför vänsterstolpen. Minuten senare kommer dock det som ska bli dagens glädjeämne, nämligen det historiska målet 100, så många mål har Walldias seniorer aldrig gjort i någon serie tidigare, Derek kan assistera årets poängkung
Packi Åkesson så han kan trycka dit 4-5 efter 82 min.
Nu satsar Walldia allt på ett kort och slänger in Peter Walldèn som kallats in som avbytare efter alla återbud. Det var dock nära att Pette inte fått göra sin årsdebut eftersom han haft synpunkter på domarinsatsen tidigare under halvleken, och förvisats ut till skamvrån vid biljettinsläppet, han togs dock till nåder och fick hoppa in de sista 5 minuterna, han tillhörde de piggare framåt dom sista minuterna att han sen tillhör kategorin 35+++++ spelar liksom ingen roll bara man har viljan.
Det skulle dock falla två mål till, 6-4 efter att Jonte straffats för att ha gett sig ut på en dumdristig dribblingsraid och sen inte hinner tillbaka när bollen tappas på mittplan. 7-4 gör hemmalaget i sista matchminuten efter att gästerna helt fallit ihop.
Detta var ingen snygg avslutning på säsongen men som sagts tidigare så hade det nog sett annorlunda ut om serien inte varit avgjord innan matchstart.
Det vi tar med oss till nästa säsong är Packis mål nr 100 och faktumet att vi är värdiga seriesegrare 2007.
Jag får även passa på att tacka Zoltan för ett bra samarbete med matchreferaten denna säsongen.