13 juli 2016
18:00

Bälinge IF F01

Referat: Gimo IF FK - Bälinge IF F01

En trevlig och nyttig genomkörare inför Gothia borta mot Gimo på ett naturgräs som för dagen var frodigt och fint, om dock lite ojämn på vissa ytor. Vi spelade alltså en träningsmatch som var upplagd lite annorlunda med 3 perioder på 25 min och en avslutande straffläggning som grädden på moset. Roligt att efter att allt var klart kunna konstatera att vi vann såväl matchen (3-2) som straffläggningen (6-5), vilket får ses som ett bra genrep.

Syftet med matchen idag var att alla skulle få maximalt med speltid och på så sätt komma väl förberedda inför Gothia, så vi rullade duktigt med bytena hela matchen. Första 15 min var passningsspelsmässigt en av vår bästa prestationer i år, där vi vågade spela oss ur pressen över hela planen och med ett varierat passningspel också tog oss fram på kanterna. Det var därför kanske i underkant att vi bara ledde med 1-0 efter första 25 min (målskytt Amanda A med en långskott ur snäv vinkel från höger som seglade in i bortre burgaveln). Vi äger alltså största delen av första perioden och borde kanske fått in något mer mål även om Gimo jämnar ut spelet något på slutet då vi tappar lite enrgi i vårt pressspel. Andra perioden liknar den första perioden där vi pressar ner Gimo ganska djupt och borde kanske även här gjord fler mål än det fina och luriga långskott från Joanna som letade sig in i mål efter att fått en konstig bana och studs som målvakten inte kunde fånga upp. Spelet ser fortsatt stabilt ut och även om Gimo sticker upp med ett par farliga anfall så är vi det betydligt bättre laget. Passningsspelet är fortsatt bitvis väldigt bra, även om vi några gånger tappar bollen farligt centralt under våra uppspel, vilket sätter vår backlinjje på prov. Sista perioden är kanske lite jämnare och Gimo lyckas faktiskt få in två kanske lite onödiga mål, medan vi gör ytterligare ett efter att Felicia hållt sig framme vid mål på en fin hörna. Slutresultatet 2-3 får därför ses som rättvist om dock kanske lite i underkant. Extra plus idag till det bitvis mycket bra passningspelet och lugnet, samt tålamodet att spela oss ur svårigheter över hela planen. Kul att se att oberoende vilka som är på planen så kan vi prestera riktigt fin fotboll.

Den avslutande straffsparkstävligen visade att vi står oss även bra i detta spelmoment och vi vinner med 6-5 efter att bara missat en enda straff. Målskyttar i straffdramat var Olivia, Vendela, Joanna, Amanda A., Julia, Nellie.

Vi avslutade den trevliga och lyckade kvällen med picknick och bad på Gimos fina badplats och det är med tillförsikt som vi nu åker till Gotia cup via två träningspass torsdag och fredag.