11:00

Stöde/Fränsta/Alby

Referat: Brunflo FK - Stöde/Fränsta/Alby

Första hemmamatchen i regionala serien på ett solgassande Åkreäng - således perfekta förutsättningar för en rolig fotbollsdag.
Dock höll ju ridån på att åka ner i källaren direkt då vi börjar sömnigt och släpper in två mål alldeles för enkelt inom loppet av sex minuter.

Huvudena dock inte tunga och gott om tid att rätta till.
När vi närmade oss första kvarten spelat så börjar vi få ordning på spelet och hittar modellen för att anfalla då det fanns goda möjligheter att ta tidiga skott och slå djupledsbollar mellan deras backar. Ett tidigt skott centralt ifrån kryper förlösande in strax under ribban ger och energin börjar komma tillbaka i laget.
Tyvärr får vi strax därefter kommer nästa motgång då Tuva efter en duell centralt landar olyckligt och får utgå från matchen med befarat nyckelbensbrott. Tufft läge då truppen redan innan är tunn.

Gott mod ändå i halvtidsvilan med underläge 1-2, men känslan är ändå att det här ska vi nog kunna fixa.
I andra halvlek tar vi över mer och mer och har större delen av bollinnehavet.
Efter ett starkt krigande hänger vi in ett fint inlägg och matchen utjämnad. 10 minuter senare gör vi nästan en kopia på kvitteringsmålet och således kvitterat efter dryga 50 minuters spel i underläge.
Fortsatt bra Brunflospel och klar bolldominans, även om några farliga chanser och lägen kommer till emellanåt.
Därför extra skönt att med 10 minuter kvar kunna stänga igen matchen med ett distinkt välriktat skott efter bollerövring högt upp i banan.

Riktigt skönt att hurra hem 3 poäng idag, då det känns som det var ett tag sedan nu.