12 september 2018
18:00

Askims IK Vit

Referat: Näsets SK Vinröd - Askims IK Vit

I fint men något blåsigt väder mötte lag Vit Näset borta. Näset satte full fart från början och gjorde 1-0 i första anfallet. Bättre start kan man tänka sig men vi fick en nyttig läxa i värdet att vara på tårna från början. Tyvärr fortsatte matchen i samma stil och innan vi visste ordet av så hade Näset gjort ytterligare två mål. Ett mål fick vi dock med oss i första perioden som slutade 3-1.

Andra perioden var även den Näsets med 4-2. Efter ett tag fick vi dock ta in en spelare till och då blev det lite lugnare för vår del. Eftersom flera (inklusive domaren) verkade osäkra på vad som gäller så rekommenderas alla att läsa beskrivningen på hur vi spelar 5 mot 5 inom Göteborgs Fotbollförbund (http://gbgfotboll.se/barn-ungdom/5-mot-5/).

Sista perioden lyckades vi hålla nollan och gjorde samtidigt ett mål vilket gav slutresultatet 7-4. Ett väldigt välförtjänt resultat av Näset.

Skillnaden mot föregående vecka för vår del var dels att vi tappade positionerna nästan helt men ännu mer att Näset aldrig gav oss tid att få till något eget spel samtidigt som vi gav dem lite för mycket tid och utrymme att få till avslut framför vårt eget mål. I stället för att passa oss framåt så blev det mycket soloräder och tjonga iväg bollen. Det här kommer vi att öva på framöver.

Tack för en nyttig lektion och vi ser fram emot fler matcher mot Näset framöver.