18:45

Älvängens IK

Referat: Floda BoIF - Älvängens IK

Äntligen nen ny seriematch och då väntade även gräspremiär, tyvärr har vi ju inte haft möjlighet att träna på vår gräsplan.
Matchen inledas annars på ett fint sätt, det känns stabilt och känslan är att ÄIK har kommandot. Ledning 1-0 kommer efter 10 minuter och skulle det rinna på av bara farten, nej istället kommer 1-1 minuten efteråt och det målet kunde definitivt blivit ogjort med lite beslutsamhet i försvarsspelet. Trots den aningen ologiska kvitteringen tar ÄIK åter över ledningen 2-1 och det blir även resultatet i halvtidsvilan. Laget var långt ifrån näjda med första halvlek, men det var onekligen svårt att ha ett vettigt passningsspel på den aningen ojämna gräsplanen. Andra halvlek böljar fram och tillbaka, chanser till uttökad ledning finns men vi saknar skärpa i avsluten. Efter 60 minuter kliver domaren in i handlingen, straffen som de får är fruktansvärd.
En perfekt brytning slutar istället med en straff. Kvitteringen är ett faktum och frustrationen bland ÄIK spelarna är påtaglig.
En kvart senare får Floda hörna och där får en av deras spelare helt ensam slå bollen i mål.
Blytungt att helt plötsligt ligga under. Som tur är det frustrationen som räddar oss ikväll, firma Alma och Amanda är helt klart irriterade och lyfter sig av detta. Full fart två gånger om för Alma på kanten och inspel till Amanda som sätter bollen i nät, helt enligt instruktionsboken. Efter den sena vändningen går klockan extremt långsamt men vi lyckas hålla undan. 3 poäng är alltid 3 poäng, oerhört starkt att komma tillbaks efter det tappet.
Maximala 9 poäng inspelade på 3 matcher, härligt!

0-1 Alma Lundqvist assist Alva Hansson Björnram
1-2 Alva Hansson Björnram assist Stella Päättönen Ström
3-3 Amanda Westberg assist Alma Lundqvist
3-4 Amanda Westberg assist Alma Lundqvist