Tölö IF

Referat: Älvängens IK/Lödöse Nygård IK Vit - Tölö IF

Hemmamatch mot ett som det visar sig ett fysiskt hårt spelande motstånd.
ÄIK tjejerna väger lite lättare i närkamperna men fotbollsmässigt ser det bättre ut.
Anfallsspelet har nu fått en större bredd då vi fäntligen har fått igång ett kantspel. Flera gånger kommer vi runt och alla dessa snett inåt bakåt som det predikas om är så nära att resultera, men tyvärr saknas pricken över i:et.
Istället kontrar Tölö in 1-0 när vi för en gångs skull kom lite fel i försvarsspelet. Underläge i pausvilan men känslan var att detta kunde vändas med vinden i ryggen i andra halvlek. ÄIK fortsätter föra matchen och skapar de flesta chanserna, men då kommer istället ett blytungt 2-0 mål. Men laget fortsätter trumma på och äntligen kommer ett riktigt skott från Stella efter en hörna och reduceringen var ett faktum. Med kvarten kvar kommer Alma återigen runt sin ytterback och den här gången går passet till en fristående Maja som sätter bollen i nät. På slutet skapas en del chanser åt bägge håll men det blir inga fler mål och matchen slutar 2-2. Totalt sett är ÄIK det bättre laget och skapar mest målchanser men det lilla extra saknas när det vankas målchanser. Men att spela fin fotboll och skapa målchanser är det viktiga, målen kommer att komma framöver.
Men härliga 90 minuter i en match full med närkamper där tjejerna inte viker ner sig.

1-2 Stella Päättönen Ström
2-2 Maja Jingtoft assist Alma Lundqvist