14:00

IFK Fjärås

Referat: Alets IK - IFK Fjärås

På Alevallen är vi starka!

Likt senaste hemmamatchen mot Kungsbacka IF är det ett "påkopplat" lag som direkt tar tag i matchen och redan i fjärde minuten får vi utdelning till 1-0. Det visas ingen nöjdhet efter ledningsmålet, istället är det fortsatt vi som har kontroll på matchen och helt logiskt kommer 2-0 i mitten på halvleken. Vi har några bra möjligheter till och kunde även gjort trean innan halvlekens slut, istället kommer dock reduceringen på ett av få bra anfall från Fjärås sida och vi går till paus med 2-1.

I paus finns det inte så mycket vi vill ändra på utan gör bara en mindre justering kopplat till offensiva hörnor, i övrigt vill vi nå ungefär samma prestation som i första halvlek. Justeringen vi gör på dem offensiva hörnorna ger resultat ganska direkt och 3-1 kommer ca 10 min in efter hörna. Efter målet har Fjärås sin bästa period i matchen och skapar några halvchanser men det känns inte riktigt farligt, vi tar över matchbilden igen och när 4-1 kommer på omställning är känslan bra. Men som så ofta i fotboll kommer det ytterligare mål direkt efter mål och 4-2 är ett faktum. Det blir dock aldrig någon slutforcering av Fjärås och vi kan tryggt spela av matchen med tre nya poäng.

Värt att nämna är att Mr Håkansson ställt in avsluten bra för dagen och lämnar matchen som fyramålsskytt!!

5` 1-0 Emil (Edvin)
21` 2-0 Emil (Linus)