13:00

Alets IK

Referat: Ullareds IK - Alets IK

Ny poäng borta mot Ullared!

Nykomlingen i div 4 (div 3 2023) var gårdagens motståndare, ett UIK som börjat serien ganska svagt och känslan inför var att 3 poäng absolut var inom räckhåll. En för dagen något annorlunda matchplan fick ganska bra fäste och vi har bra kontroll på vad som händer under dem första tjugo minuterna! Vad som händer mellan matchminut 23 och 30 kan knappast taktik, utgångspositioner eller formationer påverka speciellt mycket, då UIK gör 1 och 2-0 i minut 23 respektive 25 från ingenstans, lika snabbt går det dock för oss att respondera, 2-1 och 2-2 kommer nämligen i minut 28 och 30. Resterande delen av första halvleken är lite mer kontrollerad av båda lagen och oavgjort håller i sig halvleken ut.

Ledar och spelgruppen är överens i paus om vad som är bra och vilka justeringar som vi vill försöka göra i andra halvlek. Något som definitivt kommer påverka båda lagen är värmen denna högsommardag, som i solen säkert kliver upp till 35 grader, hur det då inte är aktuellt med vätskepaus med en matchstart på 13:00 förstår inte jag. Tempot mattas av en del allt eftersom och både vi och UIK har perioder med momentum. UIKs bästa chans till mål är en kantfrispark som letar sig hela vägen i stolpen. Själva har vi två jättelägen, det första är ett inspel med en yttersida från Malm där det bara saknas centimiter för att Edvin ska kunna trycka dit den, och det andra är precis i slutminuterna när en klassisk "ekbergaktion" med avslut precis smeker kryssets ovansida.

Totalt sett en jämn match där det kunde gått åt båda håll där en poäng känns rättvist.